18 Mart 2017 cumartesi günü Yeniasir gazetesinde "okulda çıplak arama “manşetli gazete haberinden sonra 30 Ağustos Ortaokulunda çalışan Rehber öğretmen  Seher Barlak Kınalı ve müdür yardımcıları Gülay U., Zerrin S. sorgusuz sualsiz aynı gün mesai saati bittikten sonra açığa alınmışlardı. 

İdari olarak açılan soruşturma öğretmenlerin lehine sonuçlandı

5 Mayıs 2017 Cuma günü rehber öğretmen Seher Barnak Kınalı 30 Ağustos Ortaokulundaki görevine döndü. Müdür yardımcıları ise Buca'daki başka okullara müdür yardımcısı olarak göreve başladılar. İdari olarak açılan soruşturma öğretmenlerin lehine sonuçlandı. Adli makamlara yansımış olan davanın sonucu beklenmektedir.

Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan Konuyla İlgili Olarak;

"Düzenli olarak yapılan haberler MEB'in yaptığı uygulamalar ile  eğitim çalışanları ve meslegimiz değersizlestiriliyor ve itibarsizlastiriliyor. Biz her türlü baskı ve bilgi kirliligine karşı haksızlığa uğramış öğretmenlerimizin yanında durduk. Bu olayda da arkadaşlarımızın ve üyemiz olan  Rehber öğretmenimizin  bu linç kampanyasına maruz kalmasını kabul etmedik. Her türlü baskı ve bilgi kirliligine rağmen arkadaşımızın yanında durduk durmaya da devam edeceğiz. 

Geleceğimizi şekillendiren eğitim çalışanlarına karşı haksız yere sistemli yapılan bu saldırı ve linç kampanyasına karşı MEB'in çalışanlarına sahip çıkmasını istiyoruz. Basını daha fazla sorumluluğa davet ediyoruz. Gerçeğin ve doğrunun peşinde koşmaları gerekiyor. Göreve iade edilen arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Egitim çalışanları yalnız olmadığını bilmeli ve örgütlü davranmalıdır.  Haklı davalarında Eğitim İş her zaman yanlarında olacaktır. "

Olay Basına Nasıl Yansımıştı? Tıklayınız

 

guncelegitim.com - Özel Haber