Öksürük Neden Olur?

Öksürüğün ilk nedeni üst solunum yolları enfeksiyonlarıdır. Grip ve nezle gibi enfeksiyonlarda öksürük görülür. Akciğerlerde biriken mukus ancak öksürük ile atılır. Akciğer kanserinin ilk belirtisi geçmeyen öksürüktür. Alerjik durumlarda oluşan öksürük kuru öksürüktür. Sigara içen kişilerde görülen öksürük balgamlı öksürüktür. Peki, öksürük nasıl geçer? Öksürüğü direk ilaç kullanarak kesmek çok yanlıştır. Site öksürüğe iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerini sizlere sunan bir sitedir. Bitkilerle tedavi çok uzun yıllardır kullanılan bir tedavi şeklidir.

Öksürük Tedavisi

Öksürük tedavisi için mutlaka bir hekime görünmeniz ve altta yatan nedenin tespit edilmesi gerekir. Öksürük üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişmiş ise, uygun ilaç tedavisi ile düzelebilir. Alerjik nedenlerden dolayı oluşan öksürük ancak antihistaminik ilaç alma ile geçer. İlaç tedavisi devam ederken bitkisel tedaviyi de ek olarak kullanabilirsiniz. Bol su içmek öksürüğe iyi gelir. Ne kadar çok sıvı alırsanız akciğerleriniz o kadar çok temizlenir.

Öksürük Tedavisinde Kullanılan Bitkisel Yöntemler

Öksürük her ne kadar bir refleks olsa da kişinin sağlığını bozan bir durumdur. Bazı bitkiler ile evinizde kendinizi tedavi edebilirsiniz