Yozgat'ın Kodallı Çiftliği köyünde yaşayan Celal Yazır, eğitimden tarıma büyük bir adım attı. Fizik öğretmeni olarak görev yaptığı dönemde köy yaşamına olan tutkusunu keşfeden Yazır, "Köyümde yaşamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var" projesinden yararlanarak koyun yetiştiriciliğine başladı ve şimdi 500 küçükbaş hayvana sahip.

"Köyümde yaşamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var" projesi, köy öğretmenini koyun yetiştiricisine dönüştürdü!

Öğretmenlikten istifa edip köyünde koyun yetiştiriciliğine başladı


Yozgat'ta küçükbaş hayvancılığın canlanması ve kırsal yaşamın desteklenmesi amacıyla başlatılan projelerden biri olan "Köyümde yaşamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var", Celal Yazır gibi köyde hayatı seçenler için büyük bir fırsat sunuyor. 41 yaşındaki Celal Yazır, bir dönem Fizik öğretmenliği yapmasına rağmen köyde koyun yetiştiriciliğine yöneldi. Proje desteğiyle başladığı hayvancılık serüveninde 14 koyundan başlayıp şimdiye kadar 500'e ulaşan Yazır, hedefini bin koyuna çıkarmak olarak belirledi.

Yozgat'ın Kodallı Çiftliği köyünde yaşayan Celal Yazır, Fizik öğretmenliği yaparken köyde hayata olan ilgisini keşfetti. "Köyümde yaşamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var" projesinden faydalanan Yazır, öğretmenlikten istifa edip koyun yetiştiriciliğine başladı. 14 koyunla başladığı serüveninde, devlet desteğiyle 100 koyuna ulaştı ve şimdi ise hayvan sayısını 500'e çıkardı. Hayvan varlığını 5 katına çıkaran Yazır, şimdi hedefini bin koyuna ulaştırmak istiyor.

Celal Yazır, yaptığı açıklamada,

"Üniversiteyi bitirdikten sonra 2 yıl dershanede çalıştım. Daha sonra köy hayatını çok sevdiğim için hayvancılıkla uğraşmak istedim. Devletimizin yapmış olduğu ‘Köyümde yaşamak için bir SÜRÜ sebebim var’ projesinden faydalanarak 100 küçükbaş hayvan aldım. O şekilde hayvanlarımı çoğalttım. Bugün 500 küçükbaş hayvanım var. Hedefim bu sayısı bine çıkartmak. İlk başladığımda 14 küçükbaş hayvanla başlamıştım."
şeklinde konuştu.

Devletin sağladığı desteklerle köy yaşamına tutunan Yazır, hayvanlarını günlük olarak meraya götürüp yavrularıyla buluşturuyor. KOP projesi desteğiyle çadır kuran Yazır, bu sayede hayvanlarını daha sağlıklı koşullarda yetiştirmeyi hedefliyor.

Celal Yazır'ın öğretmenlikten köy hayatına geçişi ve koyun yetiştiriciliğine başlaması, Yozgat'ta tarım ve hayvancılığın canlanmasına ve köylerin kalkınmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Kaynak: Yozgat Çamlık Gazetesi