Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu öğretmenlerin beklediği ve eğitimin ana unsuru öğretmenlere dair bir kanun ve çalışmanın bir an önce paydaşların görüşlerine açılması buna göre şekillendirilmesi ve sonra yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanacağı söylenilen Taslak kanunun hazırlıkları son aşmaya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenler günü öncesi; “Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Öğretmenler Kanunu hazırladık. Mali ve sosyal haklar sağlıyoruz. 3600 ek gösterge başta olmak üzere birçok hakkı sağlayacağız.” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanununun ve 3600 ek göstergenin 2022 yılı Ocak ayında Meclis’e sunulması bekleniyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu öğretmenler sabırsızlıkla beklemektedir.

Öğretmenlerimizin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar birçok bölümü içinde barındıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitim çalışanları için çok önemlidir.

Eğitim Camiası özellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki öğretmenlerin haklarının korunarak ve genişletilerek yer almasını istiyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla bekletilmemeli ve oluşturulan taslak ile ilgili bir an önce tüm paydaşların görüşleri alınmalıdır.

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER