Öğretmenlerimizi yakından ilgilendiren ve özlük hakları ve statüleri ile ilgili önemli kazanımlar getireceğine inandığımız ve  daha önce MEB’e ilettiğimiz hassasiyetlerimizi taşıyan,657 Sayılı DMK ile kazandığımız haklarımızı da koruyan bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun  bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk önceki gün yaptığı açıklamada kanun teklifini hazırlayarak Cumhurbaşkanlığına sunduklarını açıklamıştı.

Sayın Cumhurbaşkanından tüm öğretmenlerimiz adına beklentimiz, seçim döneminde verilen sözlere de uygun olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce çıkarılmasıdır.

Bu kanunun çıkarılmasında hemen hemen tüm partiler mutabıktır.Nitekim bütçe görüşmeleri esnasında MHP Iğdır Milletvekili Sn.Yaşar Karadağ da Milliyetçi Hareket Partisi adına aynı talebi dile getirmiştir. Sayın Vekilimize bu konudaki tavrı için teşekkür ederken, Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere tekraren çağrıda bulunuyoruz: Öğretmenlik Meslek Kanunu çıksın artık !

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı