Öğretmen arkadaşlar girdikleri ders sayısı ve sınıf şube rehber öğretmenliği olup olmadığına uygun şekilde tablolardan kontrol edebilirler. Ayrıca 8. sınıf ve 12. sınıf şube rehberliği olup olmadığına uygun tablo ile de fiilen rehberlik dersine giren öğretmen arkadaşlar da ayrıca oluşturduğum tablodan ek ders ücreti sayısını hesaplamasına bakabilirler.

 

BRANŞ ÖĞRETMENLERİN GİRDİKLERİ DERS SAYISINA GÖRE ALACAĞI EK DERS ÜCRETİ TABLOSU (Fiilen Rehberlik Dersine Girmeden-DYK Yok) 

BRANŞ ÖĞRETMENLERİN GİRDİKLERİ DERS SAYISINA GÖRE ALACAĞI EK DERS ÜCRETİ TABLOSU (8. sınıf veya 12. sınıf Rehberlik Dersine Fiilen Giren - DYK Yok) 

Not: 8. sınıf ve 12. Sınıf rehberlik dersi bu sınıf düzeylerinde fiilen derse girilerek her ne kadar yerine getirilirse de normal ek ders hesabında rutin müfredat kapsamı dışında bırakılarak sadece rehberlik 2 ek dersi ücreti olarak hesaplanır. Ayrıca hazırlık planlama ek ders hesabında ise müfredat kapsamındaki diğer derslerle birlikte hesabın içine katılır.

Örneğin 8.sınıf rehberlik ve kariyer planlama dersi dahil 30 saat dersi olan bir öğretmenin normal ek ders hesabı 29 saat üzerinden 14 saat olarak hesaplanır bir saat rehberlik ve kariyer planlama dersi 2 saat rehberlik ek dersi olarak ayrıca hesaplanır ve 10 saate bir hazırlık planlama hesabında ise rehberlik ve kariyer planlama dahil 30 saat fiilen ders işlendiği için 3 saat 10 saate 1 hazırlık ve planlama ek dersi olarak hesaplanır. Toplamda 19 ek ders ücreti yapar.

 

 

BRANŞ ÖĞRETMENLERİN GİRDİKLERİ DERS SAYISINA GÖRE ALACAĞI EK DERS ÜCRETİ TABLOSU (Sınıf Şube Rehberliği Olmayan - DYK Yok)

Sedat DEGER