Adana Valiliği, uzaktan eğitimin devam ettiği şu günlerde, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde sağlık branşında görev yapan 41 Öğretmeni “Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çağrı Merkezine” görevlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Durdu Mehmet Girgeç’ten geldi. Girgeç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklma ile görevlendirmelerin iptal edilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırdı.

Girgeç'in “Eğitim Önemli Değil; Öğretmen Çağrı Merkezine!” başlıklı açıklaması şöyle;

"Yatıyor dediler, tatilde dediler, filyasyon ekibindesin saha incelemesi yap dediler yetmedi çalışan anneler için bakıcı rolü verdiler, başka ne diyecekler diye bekliyorduk, gecikmediler; çağrı merkezine görevlendirdiler! Adana’da, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde (Sağlık Meslek Liselerimizde) Sağlık Branşında görev yapan Öğretmenlerimizin kurumlarına, üzerlerinde ders yükü olmasına rağmen “Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çağrı Merkezine” görevlendirildiğine dair Valilik makamına ait olur yazısı gönderildi. Öncelikle, öğretmeninin bu şekilde görevlendirilmesine izin vermeyeceğine inandığımız Milli Eğitim Bakanlığını ve böyle bir görevlendirmeden haberdar olmasına rağmen; Milli Eğitim Bakanlığına mı, İçişleri Bakanlığına mı yoksa Sağlık Bakanlığına mı bağlı olduğuna karar vermekte zorlandığım Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Öğretmenlerimiz hangi bakanlığa bağlıdır; görev ve sorumlulukları nedir? Okullarımızda salgın sebebiyle yüz yüze eğimin yapılamadığı, Öğretmenlerimizinse tüm gayretleriyle uzaktan eğitim sürecine devam ettiği şu günlerde, “Sen uzaktan eğitimi yapma, gel çağrı merkezinde görevlendirildin!” Demek kabul edilebilir bir görevlendirme değildir! Öğretmenin görevi öğretmenlik değilse o halde nedir? Süreç ne olursa olsun eğitim ikinci plana atılamaz! Unutulmasın ki tatil değil uzaktan eğitimdeyiz!"

Durdu Mehmet Girgeç
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi