Konuyu gündeme taşıyan Yenidönem Gazetesi Yazarı N.Nuri Yavuz, geçtiğimiz hafta perşembe günü başlayan uygulamada, ilçede kronik rahatsızlığı olmayan öğretmenlerin yol üstünde ateş ölçümü yaptığını belirterek, “Belki bu uygulama, ‘İçinde bulunduğumuz olağanüstü sürecin olağanüstü kararları olabilir!’ ifadesiyle savunulabilir… Fakat söyleyin Allah aşkına ülkede başka adam mı kalmadı? Nerde bu ülkenin polisi, jandarması, belediye zabıtası, bekçisi? Cemaati olmayan camilerin imamları nerede?” ifadeleriyle uygulamayı eleştirmiş, eğitim sendikası yöneticilerinin görüşlerini de köşesine taşımıştı.

 

Gelişmeyi Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona sosyal medya hesabından duyurdu:

“…Orhangazi ilçemizde öğretmenlere jandarma ve polis kontrol noktalarında ateş ölçme, fabrika ve işletmelerde hijyen ve önlemlerin denetlenmesi gibi görevlerin zorunlu olarak verilmesi nedeniyle İlçe Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda zorunlu görevlendirmeler iptal edilmiştir.

Hiç bir koruyucu önlem alınmadan ve öğretmenlerin uzmanı olmadıkları çalışmalara zorlanması kabul edilemez.

Gerekli koruyucu önlemler alındığı taktirde böyle bir toplumsal sorumluluktan uzak durmayacağız ancak öğretmenlerin her işe hazır personel olarak görülmesini ve koruyucu önlemler alınmadan sahada görev verilmesini kabul etmeyeceğiz.

Konuya duyarlılık göstererek sorunun çözümüne katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e öğretmenlerimiz adına teşekkür ederiz.”

egitimadyosu.com