Açıklamalarında yapmış oldukları anket sonuçlarına da değinen GÜLER, plansızlık ve kaosun, salgın sürecinde eğitim yönetimindeki sağlıksız koşullar ve başarısızlığın, yüz yüze eğitim ve sınav ısrarının, her geçen gün ağırlaşan Covid 19 vaka tablosuna olumsuz manada etkide bulunacağını belirtti.

Şubemiz üyeleri üzerinde yapmış olduğumuz “Öğretmen Aşılama Anketi”, eğitim emekçilerinin aşılanması konusunda hangi aşamada olduğumuz gerçeğini bir kez daha göz önüne sermiştir.

15 Şubat’ta köy okullarında ve 2 Mart’tan itibaren seyreltilmiş olarak diğer okullarda başlayan yüz yüze eğitim sürerken eğitim emekçilerinin ne zaman aşılanacağı konusunda halen bir açıklama ve netlik yoktur. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçilmeden önce “Öğretmenler aşılanacak, listeler hazırlandı, e-nabızdan randevu alabilirler” açıklamaları ise gün geçtikçe inandırıcılığını yitirmektedir.  24 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler için aşı sürecini başlatıldığı duyurulmasına rağmen kısıtlı sayıdaki köy okulları dışında il ve ilçe merkezlerinde henüz aşı yaptırabilen tek bir öğretmen olmadığı, olanların ise öğretmen olduklarında değil, kronik rahatsızlığından dolayı aşı oldukları ortaya çıkmıştır.

Köy okullarında çalışan öğretmenlere aşı yapıldığı söylenmesine karşın bu okullarında görev yapan öğretmenlerin çok küçük oranlar ile ifade edilmesi son derece düşündürücüdür. Yapmış olduğumuz anket sonucuna göre şubemiz sınırlarında çalışan öğretmenlerin %81’i il merkezinde, %18’i ilçe merkezinde ve sadece %1’i köylerde çalışmaktadır.


 
“Covid 19 aşısı oldunuz mu?” sorusuna eğitim emekçilerinin vermiş olduğu yanıt ise %98,8 oranında “HAYIR” olmuştur.  

Aşı olmayan öğretmenlerin ise %98,3 oranında neredeyse tamamının e-nabız sisteminde belirli bir aşı tarihi de bulunmamaktadır.


 
Özellikle ortaokul ve liselerde yaşanan plansızlık ve kaos, salgın sürecinde eğitim yönetimindeki sağlıksız koşullar ve başarısızlık, yüz yüze eğitim ve sınav ısrarı, her geçen gün ağırlaşan Covid 19 vaka tablosuna olumsuz manada etkide bulunacaktır.

Eğitim-İş Sendikası olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz:

Kısıtlı sayıda da olsa aşı yapılmış eğitimi emekçilerinin ikinci doz aşıları en kısa zamanda yapılmalıdır.

Yüz yüze eğitim devam edecek ise ücretli öğretmenler, halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticiler, okullarda çalışan memurlar, destek personel, teknisyen, dışardan hizmet alımı ile çalışan personel ve güvenlik görevlileri, kantin sahipleri ve çalışanları da olmak üzere tüm eğitim emekçilerinin iki doz aşısı da tamamlanmalıdır.

Aksi takdirde giderek ağırlaşan bir tablo ile salgının önlenememesi ve kontrolden çıkması kaçınılmazdır.

Eğitim-İş Sendikası olarak konunun takipçisi olacağımızı tüm yetkililere ve kamuoyuna duyururuz.