Öğretmenlerin kaç saat derse ne kadar ek ders alacağına dair kafalardaki karışıklığı gidermek adına 3 tabloda 10 saat derse girenden 30 saat haftalık rutin derse giren öğretmenlerin DYK Kursu olup olmamasına bağlı olarak toplamda ne kadar ek ders alacağını hazırlamış olduğum tablolar üzerinde gösterdim.

Kulüp veya rehberlik görevini derse girmeden üstlenen ve DYK Kursu olmayan öğretmenler 1. Tabloya bakabilirler. 8. Sınıf rehberlik dersine giren ve DYK Kursu olmayan öğretmenler ise 2. Tabloya bakabilirler. Son olarak Kulüp veya rehberlik görevini derse girmeden üstlenen ve hafta içi veya hafta sonu DYK Kursu olan öğretmenler de 3. Tabloya bakabilirler.

Not 1: Öncelikle DYK Kursu olmayan öğretmenler Kulüp/ rehberliği mi  yoksa ile 8 Sınıf Rehberlik ve kariyer planlama dersi olup olmamasına bakarak 1 veya 2. Tabloya bakmaya karar verecek. Daha Sonra öğretmenler seçmiş olduğu tablodan haftalık girdiği rutin normal ders saatini bularak karşılığında kaç saat haftalık ek ders alacağını bulacaklardır.

Not 2: DYK Kursu olan öğretmenler 3. Tablodan haftalık girdiği rutin normal ders saatini bulduktan sonra girmiş olduğu DYK saatine göre karşılığında kaç saat haftalık ek ders alacağını bulabilirler.