Öğretmene şiddet, eğitim ortamlarında güvenliği tehdit etmekte ve öğretmenlerin mesleki performansını olumsuz etkilemektedir.

Öğretmenler fiziksel, sözlü veya duygusal şiddete maruz kalıyor. Sözlü şiddetten bir adım daha ötesi, öğretmen dayak yemiş, bıçaklanmış, hastanelik olmuş…

Bakanlık ise şiddete uğrayan öğretmenlere hukuksal destek vereceğini açıklıyor. Yandaş sendika da bunu bir kazanım olarak müjdeliyor. Eğitim Gücü Sendikası  olarak biz zaten her türlü sorunlarında üyelerimize hukuki destek sağlıyoruz. Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi asıl sorun şiddet olayı yaşanmadan öğretmenlere şiddeti önleyecek kanuni düzenlemelerin yapılmasıdır.

Eğitim ortamının güvenliğinin sağlanması, öğretmenler ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete caydırıcı cezalar getirilmesi, okullara güvenlik personelinin atanması Bakanlığın yapabileceği tedbirler arasındayken Bakanlığımız şiddete maruz kalan öğretmenlere avukat desteği vereceğini açıklamakla yetinmiştir.

Eğitim Gücü Sen olarak Bakanlıktan beklentimiz öğretmenin itibarını arttıracak, şiddet olaylarını engellemek için caydırıcı cezalar içeren kanunlar yaparak eğitim öğretim atmosferini olumlu yönde değiştirmeleridir.

Hiçbir çözüm şiddetten geçemez. Bu nedenle öğretmen ve eğitim çalışanlarının korunmasını içeren kanunun ivedilikle çıkarılmasını talep ediyoruz.