Özellikle aşı olmayan, aşı olmak istemeyen öğretmenler, yüz yüze eğitim başladığında kendilerini nelerin beklediğini merak ediyorlar.

Öğretmenlere gelen mesajların konu içerikleri şu şekilde: Okul öğretmenleri ve memurlarının aşı olup olmadığı, kaç doz olduğu ve olmadıysa neden olmadığını bildirmeleri istenmiştir.

 

Aşı olmayan öğretmenler okula gidemeyecek mi?  Eğitimcilere aşı zorunlu mu olacak?

Edinilen bilgilere göre, MEB'den gelen bu tarz mesajlar, istatistik oluşturmak için yapılan bir uygulama.

İlerleyen zamanlarda bu konuya ilişkin daha net açıklamalar yapılacaktır. Aşı olmayan öğretmenlere şu an için her hangi bir zorlama yapılması söz konusu değil ancak, ilerleyen günlerde aşı zorunluluğu gündeme gelebilir.

 

Bilim Kurulu Üyesi: Yüz Yüze Eğitim İçin Tüm Öğretmenlere Aşı Zorunlu Olmalıdır

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ailelerin en değerli varlıkları çocuklarını öğretmenlere emanet ettiği, bu nedenle eğitim çalışanlarının hepsinin aşılanması gerektiğini belirtti. Öğretmenler gibi gruplarda aşı zorunlu olması gerekir demişti.

Ayrıca Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Vaka sayılarının artmasının okulları engellememesi için öğretmenlerin ve okul çalışanlarının aşılarının tamamlanmasının çok önemli olduğunu belirten Ertuğrul, “Bu sene ne olursa olsun tüm şartları zorlayarak okulları yüz yüze eğitime açmalıyız artık'' ifadelerini kullanmıştı