Şube Başkanı Rüstem Kara açıklamasında şunları kaydetti:

Samsun İl milli eğitim müdürlüğü ''DANIŞMAN ÖĞRETMEN'' seçiminde, seçme yetkisini aldığı her konuda işini eline yüzüne bulaştırdığı gibi bu konuda da Türkiye'de örnek olacak uygulamaya  imza atmıştır.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 30/12/2015 tarih 13492368 sayılı  yazısı ile en başından beri süreci yürütemeyen MEB'e ayak uyduran Samsun il milli eğitim müdürlüğü de yapmaya çalıştığı öğretmen ayrımcılığını körükleyen uygulaması ile ayak izi bırakınca şu günlerde çok konuşulan Trabzonsporlu futbolcu Salih DURSUN'nun  hakeme gösterdiği kırmızı kartı Eğitim İş olarak bizde Samsun il milli eğitim müdürlüğüne gösteriyoruz.
  
19/02/2016 Tarihinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan danışman öğretmen seçimlerinde danışman öğretmen listesi 301 öğretmenden oluşmakta idi. Bu isimler İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçe milli eğitim müdürlüklerinin e posta adreslerine gönderildi.  Bu listelerde bulunan öğretmenler Bakanlıkça da SMS ile bilgilendirildi ve MEBBİS modülünde Hizmet içi eğitim semineri kısmına kursiyer olarak işlendiler. Bu öğretmenlerimiz MEBBİS şifreleri ile sisteme girdiklerinde bunu gördüler. 
  
Ancak Sendikamıza gelen bilgilerde ve elimizdeki evraklarda bu şikayeti doğrular biçimde hafta sonu malum sendikanın direktifleri ile bazı öğretmenlerimiz listeden hafta sonu olmasına rağmen keyfi çıkartılarak Eğitim Bir Sen sendikasına üye öğretmenlerin yazıldığı ihbarları gelmiştir.
  
 Hafta sonu bu öğretmenlerin isimlerini kimler hangi gerekçe ile değiştirmişlerdir?

 Sisteme işlenen Öğretmenler yerine kendi istedikleri öğretmenleri yazanlar bu öğretmenlere neden haber vermemişlerdir. Bu hakkı kendilerinde nereden bulmuşlardır? 

 Öğretmenlerle alay edilir derecesinde yapılan bu uygulamanın sorumluları ile ilgili bir işlem tesis edilecek midir? 

kamugundemi.com