2. İL DIŞI HAKKI

Milli Eğitim Bakanlığının önceki yıllarda öğretmenlerin taleplerine sessiz kalmayarak ikinci defa il dışı hakkı verdiği yıllar olmuştu. Bu senede öğretmenler MEB’e çağrıda bulunarak ikinci kez iller arası yer değiştirme tayin hakkı istemektedir. Bakanlık eğer öğretmenlere ikinci il dışı hakkı verirse bunu özür grubu atamalarından sonra yapacaktır.

 

EMEKLİ OLANLARIN NORMLARI

Haziran ayında emeklilik dilekçelerini veren ve Temmuz/Ağustos ayı içerisinde emekli olacak kişilerin kontenjanları geçtiğimiz il dışı atamalara yetişmediğinden il dışı atama başvurularında öğretmenlere açılmadı. Öğretmenler kendilerine verilecek olan 2. il dışı yer değiştirme hakkında bu normların da kendilerine gözükmesinden dolayı avantajlı olunacağını belirtmektedir.

 

İLK ATAMA ÖNCESİ

Özür Grubu Yer Değiştirmeleri sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak. İlk atamaların yapılmasıyla özellikle zorunlu hizmet bölgesi olmayan yerlerdeki tüm açık kadrolar dolacak. Bu nedenle İl dışı tayinden ataması çıkmayan veya çeşitli sebeplerden dolayı iller arası yer değiştirme başvurusu yapamayan öğretmenler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de 2. il dışı atama hakkı verilmesini istiyorlar.