''#ÖğretmenedeYüzde50zam'' twitter'da gündem oldu. İşte eğitimcilerin paylaşımları:

Murat @Murat40791405
Öğretmen asgari ücretli oldu, hayaldi gerçek oldu.
#ÖğretmenedeYüzde50zam

Öğretmen Hanım @2021anaatama
Enflasyon karşısında öğretmenlerin de maaşı eriyor. 20 sene dirsek çürütmenin karşılığı asgari ücrete yakın bir maaş olmamalı.

Urfa’nın Gamzesi @Gamzeysr97
Yıllarca okuyup hayaliyle yanıp tutuştuğum mesleği bu kadar ayak altı etmenize gerek var mıydı gerçekten!
Bir insan okuduğuna ancak bu kadar pişman edilir.

mühendisyen @muhendisyenn
Yeni atanmış bir öğretmenin maaşını görüyorsunuz. Asgari ücret 4250 TL fakat yıllarca okumuş bir öğretmen 4.374 TL alıyor..
4250 TL alan kişi yol +yemekle beraber  öğretmenden daha fazla maaş alıyor. Fakat öğretmen onlarıda kendi karşılıyor.. İçler acısı..

emredersiniz @emresunl
Asgari ücret 4.250 öğretmen maaşı 4300 mesleği bırakayım memlekete döneyim de ailemin yanında kalır bari 1500 lira ev kirası vermeyim.

EmreBey @EmreBey1900000
Öğretmenlik mesleği burger king menülerine döndü artık 600 tl farkla öğretmen olabilirsiniz. Yalan yok aldığım maaşla asgari ücret arasında 600 TL  fark var. Tekrarlıyorum asgari ücret en az 6000, öğretmen maaşı 9000 tl olmalı. Öğretmen refah içinde olmalı. #ÖğretmenedeYüzde50zam

Kazım @kazimminjae
Öğretmenin hakkı ödenmez dediniz,gerçekten de ödemediniz…hiçbir öğretmen verdiği emeğin,öğretmen olana kadar çektiği çilenin karşılığını alamıyor. Hiç mi umurunuzda değil??? Yazık… #ÖğretmenedeYüzde50zam

Hakan @hkn7435
Kamuda çalışan öğretmen asgari ücretten 300 lira fazla, özelde çalışan asgari ücretten az, ücretli öğretmen asgari ücretin yarısı kadar maaş alıyor. Soran olursa ÖĞRETMEN bizim BAŞIMIZIN TACI dersiniz. Göz kırpan surat

Sınıf Öğretmenliği Topluluğu @So_cemiyeti
Öğretmen maaşlarına da acilen seyyanen zam yapılmalı. Öğretmen maaşı enflasyon karşısında giderek eriyor. Öğretmen maaşının alım gücü düştü.

Onur Korkmaz @hisisleribakani
Kimseyi asla küçümsemem, emekçiler baş tacıdır ama bunca sene okumuş, öğretmen olmuş biz  #ÖğretmenedeYüzde50Zam dan aşağısı kurtarmaz.Sanırım asgari ücretten damga ve gelir vergisi de kaldırılmış, bizden de vergi dilimleri kaldırılsın…Kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor.

ebu @e_bu_benim
Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmene atanmanıza gerek yok zaten atananlar da asgari ücret alıyor mesajı verilmeye çalışılıyor heralde...

Zeynep @zeynep_sz_
Şaka gibi asgari ücretli öğretmen maaşı #ÖğretmenedeYüzde50zam

mühendisyen @muhendisyenn
Bir öğretmenin aldığı maaşı cümle alem biliyor. Annemizi, babamızı ve çocuklarımızı nasıl koruyorsak, öğretmenlerimizi o derece korumalıyız.. Kafaları mental olarak rahat olmalı ve öğrenciye odanlanmalıdır. Öğretmen geçim mi düşünsün? Öğrenciyi mi?

Ali Ç. @Ali_C80
Memur Sendikaları nerede, iki yıllık % 30 zam aldınız, Gerçek sendikalar bir yıl için % 54 zam aldı #ÖğretmenedeYüzde50zam

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ @alper_ogretici
Daha 4 ay önce 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeye imza atarak bu başlığı atmıştınız. Kamu çalışanları bütçeden hakkını da payını da alamadı!

Mustafa Dağaşan @msmdgsn
Biz; memurun alım gücünün her geçen gün kayba uğradığını bilerek, her geçen gün memurun yoksullaştığını yaşayarak, ekonomik gerçeklikleri öngörerek, "%50 zam istiyoruz!" demiştik. Sözde yetkili sendikacılık, gerçeklikleri görmezden geldi. #ÖğretmenedeYüzde50zam Şart!

Veysi Kurt @Veysii_KURT
Ortaokul ve Lise mezunlarinin, lisans mezunlarindan daha fazla maaş aldığı bir döneme nasil geldik.
10 yil önce 1,5 asgari ücretle calistigim işi biraktigima çok pişmanim. Ögretmenin degerini hem maddi hem manevi yönden bitirmeyin YETER

Sinan Derdiyok @derdiyok_sinan
"Mebusların maaşı muallimlerin maaşını geçmesin."
Mustafa Kemal Atatürk

#ÖğretmenedeYüzde50zam