Azim, kararlılık ve inanç…

Bir çocuğun kabiliyetinin kaderini, bir gün rastgele keşfedilmeye bırakmak istemeyen; amacı özel yetenekli çocukları sınıf ortamında keşfedip, kaybetmemek ve bu özel çocukları Bilim ve Sanat Merkezlerine yönlendirerek kazanmak olan Okul Müdür Yardımcısı Veysel KUL, “Özel Yetenekliler İçin Özel Adımlar Projesi” kapsamında; “Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez.” sözüne binaen üstün yetenekli çocukları keşfedip onların kanatlarını açabildikleri kadar açmaları için 3 yıl uğraştı.

Bunun için de sınıf öğretmenlerinden izin alarak her sınıfa ara ara girip, Özel yeteneklileri keşfetmek adına kendi hazırlamış olduğu soruları, çocuklara sorarak sınıf ortamında çocukların sorulara cevap verme tarzı farklı olan; görsel ve zihinsel algısı yüksek olan, olaylara kendine özgü bakış ve farklı düşünme sitili bulunan çocukları keşfetmeye çalıştı.

Bu özel çocukları keşfederek, öğretmenleri ve velileriyle iletişime geçip bu çocukları BİLSEM’ lere yönlendirdi.

Proje sürecinde velilerle görüşüldü, onlara ücretsiz servisler tahsis edilerek BİLSEM'ler ziyaret edildi ve BİLSEM yetkilileri de okulda bilgilendirmeler yaptı. 

Nitekim başardı da… 2016’da okulunda ve ilçesinde hiç BİLSEM'li öğrenci yokken; 3 yıl boyunca yapılan taramalar ve yönlendirmeler sonucunda 2019 yılında bu sayı 37’ye çıktı.

Kaynak: Eğitimhane