Birleşik Kamu İş Konfederasyonu  Genel Örgütlenme sekreteri Barış Düdü’nün Okul dışında yaşamış olduğu bir olaydan dolayı görev yaptığı okuldan  savunma dahi alınmadan  başka bir okula sürgün gönderilmesi üzerine Konfederasyon MYK üyeleri ile birlikte İzmir Valiliği  ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması ile sürgünü kınadılar..

Basın açıklamasını Konfederasyon Genel Başkanı Hasan Kütük yaptı.

Genel Başkan  “ Arkadaşımızın  mesai saatleri ve okul dışında yaşanmış bir olay nedeni ile  MYK üyemiz Barış Düdü  savunmasına dahi alınmadan  adeta sürgün niteliğinde  bir uygulamaya maruz bırakılmıştır. Olayın daha vahim olan boyutu ise görevden ayrılma yazısı imzalattırıldıktan sonra  kendisinden savunma istenmiştir. Bu uygulama en hafif  ifadesi ile  sürgün ve  yargısız infazdır,.bırakın gelişmiş toplumları , hukukun küçük bir parçasının olduğu bir ülkede  ifadesine başvurlmadan ve savunması alınmadan böyle bir atamanın yapılması  kabul edilemez. Burada valiliğin ve Milli Eğitim Müdürlüğünün bu keyfi uygulamasının  her şeye rağmen ülkemizde  var olduğuna inandığımız  yasaların  belirlediği kurallar içersinde  ve vicdanı ile karar vereceğine  inandığımız  yargıçlar tarafından  bu mağduriyetinin giderileceğine  inanıyoruz. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak baskıların sürgünlerin ve tehditlerin bizi inanmış olduğumuz Emek, Demokrasi, Bağımsızlık  ve Cumhuriyet mücadelesinden alıkoymıyacağını bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Basın açıklamasına  Birleşik kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük,Genel Sekreter Mücahit Dede,Genel Mali Sekreter Ali Taştan,Genel Örgütlenme sekreteri Barış Düdü,Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal ,Büro İş Genel Sekreteri  Hasan Şenkaya Eğitim İş  Genel sekreteri Mehmet Altıntop ile birlikte Birleşik Kamu İş konfederasyonuna bağlı Sendikaların İzmir Şube yöneticileride katıldı.

Sendikacılar basın açıklaması sırasında sık sık  “ Baskılar,sürgünler bizi yıldıramaz” şeklinde slogan attılar.

Sendikacılar basın açıklamasının ardından  olaysız bir şekilde valilik önünden ayrıldılar.