İşte O açıklama:

"Söz Tükendi!  Şimdi Eylem Zamanı!

2022 başından bu yana pandemi sürecinde her türlü fedakârlığıyla ön plana çıkan başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımız yaşanan hayat pahalılığı, dövizdeki artış, hayatın her alanına yansıyan ekonomik dalgalanmalar, yüksek enflasyon nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntıya düşmüştür.

Bu süreçte ülkemizde en fazla kara geçen sermaye gruplarından biri de bankalar olmuştur. Hatta Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) verilerine göre, sektörde faaliyet gösteren bankaların toplam net kârı 2022 yılının tamamında yüzde 366 artışla 433,5 milyar TL'ye yükseldiği haber bültenlerinde yer almıştır. Yapı Kredi Bankası ise 2022'de 52,74 milyar TL kâr açıklamıştır.

Bu süreçte daha önce verilen promosyon ücretlerinin ekonomik bir değerinin kalmadığı gerçeğinden hareketle, mevcut promosyon protokollerinin iptal edilerek, güncel ve gerçek enflasyon oranına göre revize edilmesi, düzenlenmesi için girişimlerde bulunduk.

Son olarak Yapı Kredi Bankası’na çağrıda bulunmuş ve olumlu bir adım atılması talebimizi iletmiştik ancak tüm iyi niyetli gayretlerimize rağmen Yapı Kredi Bankası maalesef on binlerce eğitim çalışanımızın ve ailelerinin mağdur olmasına göz yummuştur.

Yapı Kredi Bankası yetkililerine uzattığımız elimiz her zaman havada kalmıştır. Gelinen bu noktada deyim yerindeyse sabır taşı çatlamıştır. Artık müzakere değil eylem zamanıdır.

Bu kapsamda 26 Nisan saat 16.00’da tüm eğitim çalışanlarını haklarına sahip çıkmak için Atatürk Caddesi, Atatürk Parkı karşısında bulunan Yapı Kredi Bankası önünde eylem yapmaya davet ediyoruz.

Eğitim çalışanlarına, emekliler kadar promosyonu dahi çok gören söz konusu bankaya tepki vermek için daha öncede ilan ettiğimiz adımları 26 Nisan 2023 saat 16.00’dan itibaren atacağız.

Bu eylemlerimiz sonrasında Yapı Kredi Bankası ile tüm ekonomik ilişkimizi keseceğiz.

* Yapı Kredi Bankası'ndan aldığımız kredi kartlarımızı kullanmayacak ve iptal edeceğiz.

* Yapı Kredi bankasında mevcut bulunan Bireysel Emeklilik ve diğer yatırımlarımızı ve tüm mevduat hesaplarımızı kapatarak başka bankalara taşıyacağız.

* Daha önce verdiğimiz tüm otomatik ödeme talimatlarını sonlandıracağız.

* Başka bankalardan hesap açarak maaşlarımızın otomatik ödemeyle yeni hesaplarımıza havale edilmesini sağlayacağız.

* Açık hesap (avans hesaplarımızı) kapatıyoruz.

Böylece; eğitim çalışanları, kendilerini yok sayanları yok saymaya devam edecektir.

Bankaların eğitim emekçilerine reva gördüğü bu durumu kınıyor, promosyon sözleşmesi çerçevesinde maaş ödemesi alan üyelerimiz ve tüm eğitim çalışanlarını eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz. Basın mensuplarımıza da açıklamamıza katılımlarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Birlikte Kazanacağız!"

  • Mehmet SEZER - Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı
  • Seher ERGİN - Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı
  • Emin Erkan ŞENOL - Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı
  • Hüseyin KAYA - Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı
  • Ergun AYYILDIZ - Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Guncelegitim.com