CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında söz alarak, ülkemizde eğitim alanında yaşanan sorunları genel hatlarıyla sıraladı, çözüm önerilerini anlattı.

Gürer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında; farklı statülerde görev yapan öğretmenler arasındaki ücret eşitsizliği, atanamayan öğretmenler, PİKTES kapsamında görev yapan öğretmenler ile hizmetli ve TYP’lilerin kadro talebi, ek 3600 gösterge, taşımalı eğitim, işsiz üniversite mezunları gibi sorunlara değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz aldı.

Gürer, Milli eğitim alanında yaşanan sorunları genel hatlarıyla sıraladığı konuşmasında, bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerini de açıkladı.

ÖĞRETMENLER EKONOMİK BUHRAN YAŞIYOR

Tüm öğretmenlerin ekonomik buhranın etkileri altında olduğu olduğunu kaydeden Gürer, öğretmenlerin ücretlerinin mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Gürer öğretmen yoksulluk sınırı altında maaş aldığını ve maaşları ile özlük hakları iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖĞRETMENLER ARASINDA AYIRIM YAPILMAMALI

CHP Milletvekili Gürer, Kadrolu, sözleşmeli, vekil, ücretli, geçici öğretmenlik gibi statülerin öğretmenler arası ücret eşitsizliği yarattığını, atanamayan öğretmenlerin kamuda memur olarak görev almaya başladığını belirtti.

Öğretmen açığı dikkate alınarak en az 50 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Millî eğitimde, okul hizmetlerinde kadrolu hizmetli çalıştırılmalıdır. Her haziranda 32 bin daimî kadrolu hizmetlinin işten çıkarılıp iki ay işsiz bırakılması yanlış bir uygulamadır. Sürekli çalışan kadrosuna işçiler alınmalıdır. Toplum Yararına Programlarla İŞKUR her yıl eleman alıp işten çıkarılma da sona erdirilmeli, tamamına kadro verilmelidir. Bazı okullarda aile birliği, ücretli çalışan bulmak durumunda kalmaktadır” dedi.

Kaynak: siyasethaber.com.tr