Adana’da sürücü kursu öğretmeni Gazi Uzun, bir grubun sopalı saldırısına uğradı. Uzun’un sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada Eğitim Sen Adana Şubesi öğretmen Gazi Uzun'a yapılan saldırıyla ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

“Öğretmene yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Okullarda yaşanan bu tür şiddet olaylarının arkasında öğretmenlik mesleğini rencide edici yaklaşımların ve siyasiler tarafından her fırsatta kullanılan şiddet dilinin etkisi büyüktür.

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamış olduğu yanlış politikalar ve toplumu yanlış yönlendirmesi sonucu öğretmenlik mesleği her geçen gün itibarsızlaşmaktadır.

Öğretmenlik, toplumun gözünde itibarını kaybettikçe öğretmenlere yönelik saldırılar ve şiddet de artar durumdadır. Türkiye genelinde gün geçmiyor ki öğretmenlere yönelik yeni bir saldırı haberi ile karşılaşmayalım. En son örneğini, 23 Ekim Cumartesi günü Adana'da yaşadık.

Motorlu taşıtlar direksiyon sınavında görevli olan arkadaşımız Gazi UZUN, dün 8, 9 kişinin saldırısına maruz kalmıştır.

Sınavda başarısız olan bir aday, öğretmen arkadaşımızdan kendisine yeni bir hak daha verilmesini talep etmiş; arkadaşımız bu talebi reddedince sınava giren kişi ve yakınları tarafından saldırıya uğramıştır. Arkadaşımız, şu anda evinde gözlem altındadır.