Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz’ün haberine göre, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nda görevli bir öğretmen Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) düzenlediği “Kitap Kurdu” adlı yarışmaya öğrencilerinin katılım göstermesini reddetti.

 

ÖĞRETMEN, "SİYASİ ÖĞELER VAR" DEDİ REDDETTİ

Yarışmaya katılmayı reddeden öğretmen, okul müdürüne “Kitapların içeriğinde siyasi öğeler bulunuyor” yanıtını verdi.

 

ÖĞRETMENE CEZA VERİLDİ

Bunun ardından Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜGVA’nın yarışmasını reddeden öğretmene kitapları okumadığını ve yarışmaya katılmama kararını internetten araştırma yaparak karar verdiğini ifade etti.

Öğretmene “Kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirtilen usul ve esasları yerine getirmemek, görevle ilgili resmi belge araç ve gereçleri korumamak” gerekçe gösterilerek 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verdi.

 

ÖĞRETMEN: GÖREV TANIMIMIZ DIŞINDA...

Ayrıca öğretmen görev tanımı dışındaki başka işleri yapmayı sendikalar kanununu hatırlatarak reddetti. Öğretmene yine de ceza verildi. Aynı okuldan bir başka öğretmen ise öğrenci ve velilerin de bulunduğu bir WhatsApp grubundan, okul müdür yardımcılarını çıkardığı gerekçesiyle uyarı cezası aldı.

 

"BU UYDURMA CEZALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!"

Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, söz konusu uygulamalara karşı hukuk mücadelesi başlatacaklarını ifade ederek “Bu cezalar hakkını arayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına sahip çıkan öğretmenleri sindirme çabasıdır. Sendikamız hiçbir üyesini yalnız bırakmayacak, bu uydurma cezalara boyun eğmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet