Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla birlikte, okulların kapanış tarihini 2 Temmuz olarak açıkladı ve telafi eğitimi adı altında yaz boyunca okulların açık olacağını duyurmuştu.

Yaz tatilinde okula gitmek gönüllülük adı altında olacak. İsteyen öğrenciler okullar kapatıldıktan sonra okula devam edebilecekler. Yaz tatilinde okullarda olmak isteyen öğretmenlerde, gönüllü olarak okullara gidecek ve bu sayede ek ücret alabilecekler.

Bir senedir okullardan uzak olan öğrenciler, akademik eksikliği yaşamamaları adına, Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilinde de okulları açık tutacak.

Buna göre tüm sınıf düzeylerinde eksikliklere bakılacak. Özellikle bir yıllık eğitim programında bir üst sınıfa geçerken bazı derslerden öğrenilmesi gereken konu ve kazanımları yeterince alamayan öğrencileri kapsayacak. Ya tüm derslerden ya da belli derslerden öğrenciler okula çağrılacak.

Öğretmenlere hiç bir zorlama yapılmayacak. Yaz tatilinde gönüllü olarak çalışmak isteyen öğretmenler, ek ücret karşılığında 31 Ağustos tarihine kadar okullara gidebilecekler.

 


Okullar bütün yaz açık olacak