Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi branşçılar olarak çoğumuz ek ders sıkıntısı çekiyoruz. Çoğu arkadaşımız maaşını doldurmak için 2-3 okul gezen var. yada merkezi okulların çoğunda öğretmenler ortalama 20 saat altında ders saatine giriyor. Bunun böyle olmasında ki sebeb eski günümüze uymayan norm kadro ve ekders yönetmeliğidir.

 

30 saate kadar 1, 51 saate kadar 2, 52 üzerinde 3 şeklinde norm kadro yönetmeliği öğretmen atar.
Yine bir branş öğretmeni en fazla 30 saat derse girer 20 saat ek ders alır. 30 saat üstüne girse bile 20 saat üstünü alamaz.

 

53-54 saatlik bir dersi 2 tane öğretmen rahatlıkla verebilecekken 3. öğretmen atayarak neden kaynak israfına neden olunur. 3 öğretmen durumunda 18- 19 saat ders yüküyle bir öğretmen ne kadar ekders  alabilecekte geçinebilecek. Maaşların durumunu hepiniz biliyorsunuz.
Eskiden İlköğretim ve Liselerde ders saati 30 saatti. Bu yönetmelikler buna göre hazırlandı. Şimdi ortaokullar 36-37 saat, Liseler ise 38-40 saat arası ders görecek. Bu yönetmeliklerinde bu sisteme göre güncellenmesi gerekmez mi. Bir okula da bir dersten 32 saat ders yükü var . Bunun için yönetmelik 2 öğretmen belirliyor. 1 tane öğretmenle rahatlıkla yapılabilecek ders yükünü neden 2 öğretmenle yaparak kaynak israfı ve 2 öğretmeninde düşük kapasitede çalıştırarak cüzi miktarda ekders akmasına neden olunuyor.

 

Öğretmenler haftada sadece 15 saat çalışarak diğer insanların ve memurların gözünde tembel bol tatil yapan insanlar haline sokuluyor. Bunun sebebi biz miyiz?. Tabi’i ki biz değiliz üsteki yönetmeliklerdeki aksaklıklardır.