Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi'nde, "Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler" konferansı düzenlendi.

Konferansta, Rektör Yardımcısı ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, "Fakir Ama Namuslu Gençler: Melodram, Ahlak ve Kötülük" başlıklı bir sunum yaptı.

Sunumun ardından konuşan Avcı, 14'üncüsü düzenlenen etkinliğin gelenek haline gelmesi dolayısıyla üniversite yönetimine teşekkür etti.
Prof. Dr. Kahraman'ın yaptığı sunuma değinen Avcı, film ve iletişim tarihine ilişkin bazı hikayeler anlattı.
Avcı, genelde sektöre yönelik konuştuğu, Milli Eğitim Bakanı olarak Anadolu Ajansı'nın kendisinden haberlik bir şeyler söylemesini beklediğini kaydeden Avcı, yeni bir proje başlattıkları bilgisini verdi.

"Vilayetlerde uzaktan hizmet içi eğitim amacıyla oluşturulmuş salonlarımız var. Buralarda artık film de göstereceğiz" diyen Avcı, burada özellikle "public domain", yani kamu malı olmuş veya telif hakkının kendilerinde olduğu filmleri göstereceklerini aktardı.
Bakan Avcı'dan öğretmenlere film önerileri
Avcı, bazı filmleri bu şekilde öğretmenlerle paylaşacaklarını ifade ederek, öğretmenlere film tavsiyelerinde bulundu.

"Jumanji" filminin izlenmesini tavsiye eden Avcı, iletişim profesörü olmasına rağmen bazı isimleri aklında tutamadığını ve bu yüzden bazen kendisiyle dalga geçildiğini, filmin yönetmenini şu anda hatırlayamadığını dile getirdi.

Bakan Avcı, Anthony Hopkins'in başrolünü oynadığı "Shadowlands", "Mr. Cheeks" ve çocukluğunda kendisini oldukça duygulandıran ve izlemeye sınıfça gittikleri "To Sir With Love/Sevgili Öğretmenim" filmlerini de öğretmenlere izlemeleri için tavsiye etti.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Daha birkaç tane film var ama her birine baktığım zaman üzerinden bir polemik üretileceği endişesiyle en zararsızları ve masumları bunlar. Onun dışındakileri öğretmenlerimizle ben yüz yüze paylaşırım" dedi.

Bir basın mensubunun eğitim sistemine ilişkin sorusu üzerine Avcı, "Ayaküstü hiçbir şey konuşmayacağım, çünkü her söylediğim bir başka polemiğin kapısını açıyor" şeklinde cevap verdi.

Sinema ve edebiyat üzerine akademik sunumların yapılacağı konferans 3 gün sürecek.