Eğitim İş'ten yapılan açıklama şöyle;

Nöbetçi öğretmenlere görev tanımlarında bulunmamasına rağmen okul öğrenci servislerinin denetimlerini yapmaları yönünde verilen görevlerin angarya niteliğinde olması nedeniyle, bu görevlerin yerine getirilmemesi yönünde eylem kararı aldığımızı duyurmuştuk.

Bu kararımız doğrultusunda, üyelerimiz kendilerine verilen bu hukuksuz görevleri yerine getirmeyeceklerini ilgili idarelere bildirmiş ancak kimi idareler bu sendikal eylem kararına rağmen bazı üyelerimize yıldırma amaçlı disiplin cezası vermişti.

Üyelerimize verilen bu disiplin cezalarının iptali için açtığımız davada mahkeme sendikal faaliyet hakkını bir kez daha tescillemiş, angaryacı anlayışa bir kez daha hukukun varlığını hatırlatmıştır.

Bu yönüyle daha önce defalarca örneğini yaşadığımız üzere Sendikamızca alınan bir eylem kararının daha meşruluğu ve haklı olduğu mahkemece tescil edilmiştir.

Eğitim-İş’in örgütlü mücadelesi dayatmacı anlayışa karşı sarsılmaz duruşunu bir kez daha ortaya koymuş, eğitim emekçilerinin hukukunun sonuna kadar takipçisi olduğunu bir kez hatırlatmıştır.

Mahkeme kararı için tıklayınız