Netflix, vizyona giren en iyi Türk filmlerini en kısa sürede seyircisiyle buluşturmak için büyük çaba sarf ediyor. Bu konuda neredeyse elinden film kaçırmayan Netflix Türk filmleri için zengin bir platform haline geldi.
 
Durum böyle olunca biz de Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi Türk filmlerini IMDb puanlarına göre listeledik. İyi seyirler!
 
Not: Filmin adına tıklayarak film hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
 

İşte En İyi Netflix Türk filmleri

netflix türk filmleri

1) Dağ II (2016) | IMDb: 8,9

Tür: Aksiyon, Dram, Savaş
İki arkadaş Oğuz ve Bekir teröristlerin elinde kurtulmayı başarırlar ve tam 6 yıl sonra özel bir görev sebebiyle Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılırlar. Özel görev Kuzey Irak'ta teröristler tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Fakat bu kez düşmanları daha öncekiler gibi bir değildir. İnsan hayatının hiçe sayıldığı bu zorlu coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla güç vardır.
Oyuncular: Cağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe
IMDb: 8,9 Rotten Tomatoes: %75 Google: %95

 

2) Ayla (2017) | IMDb: 8,5

Tür: Biyografi, Dram, Tarih
Gişe rekorları kıran Ayla filmi, Kore Savaşı zamanında yaşanmış gerçek ve dramatik bir öyküyü anlatıyor. 1950 yılında savaşta yer alan Türk askeri Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşında olan bu Koreli kız yetim kalmıştır. Evsiz, yurtsuz bir halde nereye gideceğini bilmemektedir. Süleyman Astsubay bu küçük kızı yanına alır ve ona Ayla ismini verir. Bu ikili çok kısa zamanda baba-kız gibi olurlar. Onları çok zorlu bir ayrılık beklemektedir.
Oyuncular: Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Kyung-jin Lee
IMDb: 8,5 Rotten Tomatoes: %90 Google: %97

 

3) Bizim İçin Şampiyon (2018) | IMDb: 8,4

Tür: Biyografi, Dram, Romantik
90'lı yılların efsane yarış atı Bold Pilot'ın hikayesini beyazperdeye taşıyan filmde, Türk atçılığının başarılı ismi Özdemir Atman’a ait olan Bold Pilot, at yarışı ile ilgisi olmayan insanların dahi sevgisini kazanmayı başarmış bir attır. Bold Pilot ve onun vazgeçilmez jokeyi Halis Karataş, beraber efsaneleşen başarılara imza attılar. Bu efsane ikilinin 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2:26:22’lik rekoru hala geçilememiştir. Bold Pilot'ın diğer bir başarısı da, Halis Karataş ve Begüm Atman’ın bir araya gelmesine sebep olmasıdır.
Oyuncular: Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuşkan
IMDb: 8,4 Google: %96

 

4) Eşkiya (1996) | IMDb: 8,3

Tür: Suç, Dram, Gerilim
Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından olan Eşkiya, hapse düşmesine sebep olan dostunun peşine düşen bir adamın öyküsünü konu ediniyor. Tam 35 yıl önce Silopi'nin Cudi dağında bir grup eşkiya yakalanıp içeri atılır. Yıllar geçtikçe bu eşkiyaların kimi hastalıktan, kimi hesaplaşma sonucu ölür. Ama biri hariç! 35 yıl sonra cezaevinden çıkınca Baran'ın ilk işi köyüne dönmek olur. En yakın arkadaşım dediği insanın hayatında nelere sebebiyet verdiğini öğrenir. Büyük bir hesaplaşma için İstanbul’un yolunu tutar. Yavuz Turgul'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Eşkıya filmi, Netflix Türk filmleri arasındaki en eski yapımlardan biri.
Oyuncular: Şener Şen, Uğur Yücel, Sermin Hürmeriç
IMDb: 8,3 Google: %93

 

5) 7. Koğuştaki Mucize (2019) | IMDb: 8,3

Tür: Dram
7. Koğuştaki Mucize filmi, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip olan bir babanın adalet arayışını anlatıyor. 1983'te Ege'de bir kasabada bir kız çocuğu ölü bulunur. Ölen kız sıkıyönetim komutanının kızıdır. Bu ölümün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo olduğu düşünülür. Memo suçsuz olduğunu ne kadar söylese de ona kimse inanmayacaktır. Film, Netflix'te yayınlandıktan sonra ABD'de ve Fransa'da en çok izlenenler listesinde ilk sıraya yerleşti.
Oyuncular: Aras Bulut Iynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal
IMDb: 8,3 Google: %96

 

6) Babam ve Oğlum (2005) | IMDb: 8,3

Tür: Aile, Dram
Yine Türk sinemasının klasiklerinden olan Babam ve Oğlum filminde, 12 Eylül darbesinin yıktığı yaşamlardan birine şahit oluyoruz. Bu dönemde doğup yetişen küçük Deniz. Annesini doğumu sırasında kaybetmiştir ve bir gazetede yazar olan babası onu mütevazı bir şekilde yetiştirilmiştir. Babası Sadık Deniz'i daha önce hiç görmediği dedesinin yanına götürür. Yıllar önce babası ile küs olarak ayrıldığı köye ulaşan Sadık'ın dönüş sebebini aile bireyleri anlamakta güçlük çekerler. Her şey yoluna girme aşamasındayken beklenmeye bir dram yaşanır.
Oyuncular: Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra
IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: %97 Google: %94

 

7) Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) | IMDb: 8,1

Tür: Komedi, Dram
Cem Yılmaz'ı beyazperdede ilk gördüğümüz yapımda ona Mazhar Alanson eşlik ediyor. Problemleri olan bir abi kardeşi canlandıran ikiliden büyük olan Nuri, anlamsızca karıştığı bir kavga sırasında yıllardır görmediği kardeşi Altan ile karşılaşıverir. Bu tesadüf; ayrı geçen bunca yıldan sonra bu iki kardeş için büyük bir sürpriz olmuştur. Taban tabana zıt iki karakterlere sahip olan kardeşler bir tesadüf sonucu birtakım sorunlarla karşılaşıp güneye doğru yola koyulacaklardır.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Ceyda Düvenci
IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %88 Google: %90

 

8) Dedemin İnsanları (2011) | IMDb: 8,0

Tür: Komedi, Aile, Dram
Başarılı Çağan Irmak filmlerinden olan Dedemin İnsanları'nda Ozan, sevimli küçük bir ege kentinde büyük ailesi ile yaşam süren 10 yaşında bir çocuktur. Ailesinin geçmişi Yunanistan'ın Girit adasına dayanmaktadır. Ozan'ın dedesi olan Mehmet Bey o zamanlar mübadele ile Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Giritli bir göçmendir. Bu sebeple yaşadıkları muhitte arkadaşları Ozan'a "gavur" diye seslenmektedir. Bir kimlik çatışması yaşayan Ozan'a, dedesi Mehmet Bey önemli şeyler anlatacaktır.
Oyuncular: Çetin Tekindor, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır
IMDb: 8,0 Google: %96

 

9) Nefes: Vatan Sağolsun (2009) | IMDb: 8,0

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Nefes: Vatan Sağolsun adlı film, Türkiye'nin güneydoğusunda Irak sınırına yakın bir ilçede görev tapan komando tugayında yer alan Karabal Tepesi'ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşını ve onun komutasındaki 40 askerin öyküsünü anlatır. Hem psikolojik hem fizyolojik olarak zor şartlarda görevini yapmaya çalışan askerleri aşılması zor mücadeleler beklemektedir. Film Hakan Evrensel’in Güneydoğu’dan Öyküler adlı kitabından uyarlanmıştır.
Oyuncular: Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz, Barış Bağcı
IMDb: 8,0 Google: %92

 

10) G.O.R.A. (2004) | IMDb: 8,0

Tür: Macera, Komedi, Bilim Kurgu
Arif kurnaz bir esnaf olarak halıcılık yaparak ve sahte sanat eserleri gibi illegal şeyler yaparak yaşamını sürdürmektedir. Yaşadığı çevredeki bireyler onu hafif üç kağıtçı biri olarak bilirler. Arif yine sıradan bir günde dükkanına gelen yabancı ve ilginç görünümlü müşterlerce hayal edemeyeceği bir yolculuğa çıkar.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven
IMDb: 8,0 Rotten Tomatoes: %77 Google: %92

 

11) Vizontele (2001) | IMDb: 8,0

Tür: Komedi, Dram
Zengin oyuncu kadrosuyla göz dolduran yapımlardan Vizontele, en büyük eğlencesi yazlık sineması olan bir kasabada yaşananları konu ediniyor. Kasabanın delisi Emin, kasabadaki insanlara her konuda yardımcı olmaya çalışan ve çoğunluğun sevdiği biridir. Televizyonun Anadolu'ya henüz yayılmaya başladığı dönemde kasaba halkı o çağın en büyük icadıyla tanışmak üzeredir. Televizyon kasabaya gelirken, aslında beraberinde çok fazla şey getirecektir.
Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli
IMDb: 8,0 Rotten Tomatoes: %88 Google: %94

 

12) Dağ (2012) | IMDb: 7,9

Tür: Macera, Dram, Gerilim
İstanbullu Oğuz ve Keçiörenli Bedir arkadaşlarının verdiği mutlulukta askerliklerini yapmaktadırlar. Fakat ikisi de bir gün omuz omuza girecekleri mücadeleden habersizdirler. Oğuz'un ve Bedir'in bulunduğu bölükten bir ekip kurulur. Bu ekip bir iletişim anteninin tamiri için görevlendirilir. Ancak hain bir pusuya düşerler. Bu ekipten yalnızca Oğuz ve Bedir hayatta kalır. Onları zorlu bir coğrafyada, zorlu bir yaşam mücadelesi beklemektedir.
Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu
IMDb: 7,9 Rotten Tomatoes: %50 Google: %91

 

13) İtirazım Var (2014) | IMDb: 7,9

Tür: Aksiyon, Suç, Dram
Bir zamanlar antropolojiyle haşır neşir olmuş olan eski bir boksör Selman Bulut, yeni hayatında bir camide görevini yapan farklı bir imamdır. Bir gün cemaate namaz kıldırırken cami silah sesleri ile yankılanır. İçerideki insanlara biri düşer ve yaşamını yitirir. Olay yerine intikal eden polis ekipleri delilleri toplamaya başlar ve araştırır. Selman Bulut bu olay sonrasında cinayeti kimin işlediğini çözmeye çalışır. Olaylar gitgide gizemli bir hal almaya başlar.
Oyuncular: Serkan Keskin, Umut Kurt, Mustafa Kırantepe
IMDb: 7,9 Google: %90

 

14) Müslüm (2018) | IMDb: 7,8

Tür: Biyografi, Dram, Müzik
Film, ülkemizin değerli isimlerinden Müslüm Gürses'in yaşamını konu ediniyor. Biyografi türündeki yapım efsane ismin yaşamındaki inişler ve çıkışları anlatıyor. Timuçin Esen’in Müslüm Gürses’i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur'a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses'in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor.
Oyuncular: Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl
IMDb: 7,8 Google: %95

 

15) Kelebeğin Rüyası (2013) | IMDb: 7,8

Tür: Biyografi, Dram, Tarih
Bir BKM yapımı olan filmde Zonguldak'ta hayatını sürdüren iki genç şair Rüştü Onur'un ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun modern yaşama geçiş yapan bu madenci şehrindeki yaşamları anlatılıyor. Memur olan ikili bir taraftan da edebiyatla ve bilhassa şiirler iç içe bir yaşam sürerler. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a dönmesiyle Rüştü'nün ve Muzaffer'in şiire olan inancı gittikçe artar. Bir yandan 1940'lı yılların büyük salgını olan verem yaşamlarını tehdit etmektedir.
Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin
IMDb: 7,8 Rotten Tomatoes: %88 Google: %91

 

16) Aile Arasında (2017) | IMDb: 7,8

Tür: Komedi
21 yıl hayat arkadaşları ile birlikteliklerini aynı gün sonlandıran Fikret ve Solmaz sıra dışı bir tesadüf sonucu tanışırlar. Solmaz’ın kızı Zeynep, Adanalı olan erkek arkadaşı ile evlenmeye karar verir. Tamamen zıt hayatlar yaşıyor gibi görünen bu Fikret ve Solmaz bir anda kendilerini geri dönülemez bir macerada bulurlar.
Oyuncular: Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar
IMDb: 7,8 Google: %93

 

17) Kabadayı (2007) | IMDb: 7,8

Tür: Aksiyon, Suç, Dram
Yılların verdiği tecrübesi olan kabadayı Ali Osman, kendi etik çerçevesiyle farklı bir noktada durmaktadır. Karanlık camiada büyük yeri olan Ali Osman, bir anda ezilenlerin yanında durmaya yönelik bir tavır sergilemeye başlar. Devran ise gençlik heyecanı olan ve Ali Osman’ın karşısında durmaya niyetli biridir. Devran'ın amacı kabadayı tutumlarıyla bu camiada kendine güçlü bir yer edinmektir. Karşıt güçlerin karşı karşıya geldi bu camia artık yeni bir savaşın eşiğindedir.
Oyuncular: Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, İsmail Hacıoğlu
IMDb: 7,8 Google: %93

 

18) Ölümlü Dünya (2018) | IMDb: 7,7

Tür: Aksiyon, Komedi
1071 yılında kurulan Anadolu Tat Lokantası’nı asırlardır işleten Mermer Ailesi, 8 kişilik geniş bir ailedir. Kendi hallerinde normal bir yaşamları var gibi görünen bu aile işin gerçeği çok sıra dışı bir hayat yaşamaktadır. Mermer ailesi nesilden nesile aktarılarak gelen ve aslında baba meslekleri olan kiralık katillik işi yapmaktadır. Ve dünya genelinde etkisi olan bir organizasyon için çalışmaktadırlar. Bir gün kuralları ihlal ederler. Bunun sonucunda kimlikler ortaya çıkar. Artık tek amaçları hayatta kalmak için bir kaçış planı hazırlayıp yola koyulmaktır.
Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak
IMDb: 7,7 Google: %90

 

19) Mucize (2015) | IMDb: 7,6

Tür: Dram, Komedi
1960'lı yıllarında yoksulluk ve fakirlik içindeki Türkiye’sini anlatan film ayrıca darbe yıllarını ve etkilerini de konu ediniyor. Ege kıyılarının cennet gibi bir köşesinden Anadolu'daki uzak bir köye sürülen bir öğretmenin ve yokluk içinde okumayı bekleyen çocukların öyküsünü anlatan filmin senaristliğini Mahsun Kırmızıgül üstleniyor.
Oyuncular: Ali Sürmeli, Mahsun Kırmızıgül, Talat Bulut
IMDb: 7,6 Rotten Tomatoes: %63 Google: %94

20) Kaybedenler Kulübü (2011) | IMDb: 7,6

Tür: Dram, Komedi
Kaan bağımsız kitapların yayımını yapan bir yayınevinin sahibidir. Mete'nin ise Kadıköy'de bir barı ve sağlam bir plak koleksiyonu vardır. Bu iki kafadar 90'lı yıllarda sanki karşılıklı sohbet ediyorlarmış da kimsenin onları dinlediklerinden haberler yokmuşçasına bir radyo programı yapıyorlardır. Bu program bir etki yaratmaya başlar. Toplumun dışlanmış ve farklı kesimlerinden bireyleri aynı çatı altında toplayan bir değer oluşmaya başlar: ‘Kaybedenler Kulübü’.
Oyuncular: Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe
IMDb: 7,6 Google: %87

 

21) Unutursam Fısılda (2014) | IMDb: 7,5

Tür: Dram, Müzik, Romantik
Hanife, sağlık meslek lisesinden henüz mezun olan ve kardeşi Hatice ile yaşadıkları muhafazakar kasabanın sağlık ocağında mesleğine başlayan genç bir kızdır. Hanife çekingen ve içine kapanık biridir, kardeş ise tam tersi haylaz, aykırı ve başına buyruk bir kişiliğe sahiptir. Edebiyatla ilgili olan Hanife'nin hiç kimseye göstermediği bir şiir defteri vardır. Bir gün kasabada görevine yeni başlayan kaymakamın yakışıklı oğlu Tarık kasabaya gelir. İki kız kardeşin hayatı asla eskibi gibi olmayacaktır.
Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin
IMDb: 7,5 Google: %95

 

22) Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2006) | IMDb: 7,5

Tür: Dram, Komedi, Tarih
Karagöz ile Hacivat güldürürken düşündüren replikleri ile zenginleştirilmiş başarılı bir yapım. Yer Bursa dolayları ve film 14. yüzyılda geçiyor. Anadolu’daki Moğol tehlikesi devam etmekte ve halkın büyük bir kısmı firardadır. Hem halk hem de çeşitli devletlerin liderleri de bu kente sığınır. Dinleri, dilleri, kültürleri bambaşka olan insanların burada bir arada yaşamaya çalışır. Bir yanda da bu durum kaos yaratmaya başlamıştır. Karagöz, Hacivat ile tanışır. İkilinin mizahi yanı güçlü olan muhabbetleri kısa sürede fark edilir. Ancak şöhretin bedeli ağır olacaktır.
Oyuncular: Haluk Bilginer, Şebnem Dönmez, Beyazıt Öztürk
IMDb: 7,5 Rotten Tomatoes: %80 Google: %88

 

23) Bana Masal Anlatma (2006) | IMDb: 7,5

Tür: Komedi, Fantastik, Romantik
Yaşamını Suriçi muhitinde geçiren ve dolmuş şoförlüğü yapan delikanlı, iyi kalpli ve çekingen Rıza, yaşadığı mahallece sevilen bir gençtir. Ancak bu zaman kadar doğru dediği her şeyi Ayperi ile tanıştıktan yeniden gözden geçirmeye karar verir. Çünkü Ayperi masallardan gelmiş bir prenses gibidir adeta.
Oyuncular: Hande Doğandemir, Fatih Artman, Cengiz Bozkurt
IMDb: 7,5 Google: %91

 

24) Kelebekler (2018) | IMDb: 7,5

Tür: Dram, Komedi
Üç kardeşin hayatları, evden ayrıldıkları günden bu yana bambaşka yönlere doğru ilerlemiştir. Aradan neredeyse 30 yıl geçmiştir ve babaları onları bir araya getirmek ister. Üçünü de Hasanlar Köyü’ndeki baba evlerine tekrar çağırır. Üç kardeş anlamlandıramadıkları bir yolculuğa çıkar. Köye vardıklarında ise babalarının öldüğünü duyarlar. Babaları, köyün tuhaflıklarından biri olan kelebeklerin geliş zamanında gömülmeyi istediğini yazmıştır. Köyde kaldıkları süre boyunca kendi hayatlarını ve birbirlerini tekrar gözden geçirirler.
Oyuncular: Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ
IMDb: 7,5 Rotten Tomatoes: %100 Google: %83

 

25) Limonata (2015) | IMDb: 7,5

Tür: Dram, Komedi
Hayatını Makedonya'da sürdüren ve eskiden bir tır şöförü olarak hayatını kazanan Suat zorlu ve ölümcül bir hastalığa yakalanıp yatağa düşer. Suat kendi oğlu olan Sakip'i yanına çağırır. Ona ölmeden önceki tek isteğini söyler. Suat'ın yıllar önceden imam nikahlı bir karısı olmuştur ve bu birliktelikten bir de çocuk dünyaya gelmiştir. Fakat Suat çocuğunu çok küçükken terk ettiği için onu hiç görme fırsatı bulamamıştır. Tek arzusu Selim adındaki ikinci çocuğunu bulmak ve ondan helallik istemektir. Sakip İstanbul'a gidip kardeşini bulmak için yola koyulur.
Oyuncular: Ertan Saban, Serkan Keskin, Funda Eryiğit
IMDb: 7,5 Google: %89

 

26) Yahşi Batı (2009) | IMDb: 7,4

Tür: Komedi, Western
Aziz Bey ve Lemi Bey Osmanlı Devleti'nin yetkilileri olarak 19. Yüzyıl'da özel bir görev için Osmanlı padişahınca Amerika'ya gönderilirler. Yolculuk sırasında sahip oldukları değerli elması, tren haydutlarına kaptırırlar. Bu ikili elması tekrar bulmak ve çalınan paraları tekrar toparlamak amacıyla para kazanmanın yollarını ararlar. Para kazanmanın en popüler yollarından biri olan azılı suçluluların peşine düşüp kelle avcılığı yapmaya karar verirler. Eğlenceli ve kahkaha dolu maceralar onları beklemektedir.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz
IMDb: 7,4 Rotten Tomatoes: %59 Google: %92

 

27) Bizi Hatırla (2018) | IMDb: 7,4

Tür: Dram
Kaan çalışkan, başarılı bir adamdır. Kariyerine yıllarını vermiş ve nihayet istediği noktaya gelmeyi başaran Kaan, eşi ve iki çocuğu ile bir yaşam sürmektedir. Bu monotonluğun, içinde sahil kentinde yaşayan babası Eşref’i ihmal etmiştir. Fakat bu durum babasının rahatlığı sonucu değişmeye başlar. Yaşanan rahatsızlık baba Eşref'i oğlu Kaan'ın yanına, İstanbul'a gelmeye zorlar. Yıllarca birbirinden uzaklaşan babanın ve oğulun şimdi yakınlaşmaya ihtiyaçları vardır
Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk
IMDb: 7,4 Google: %94

 

28) İftarlik Gazoz (2016) | IMDb: 7,4

Tür: Dram, Komedi
70'li yılların Türkiye’sinde huzurlu bir Ege kasabasında ailesiyle yaşayan Adem, zeki bir öğrencidir. 6.sınıfa başlayacak olan Adem yaz tatilini değerlendirmek adına ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Bu iş ne kadar zor olsa da ailesinden izin almayı başarır ve gazozcu çırağı işe başlar. Ramazan ayının ilk günleridir ve Adem oruç tutmak istemektedir. Ailesi küçük olduğu için oruç tutmasını istemez ancak Adem ailesinden gizli gizli oruç tutmaya başlar. Ege'nin sıcağında, o sıcak sahillerde üstelik gazoz satarken bu hiç kolay olmayacaktır. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Adam Bay
IMDb: 7,4 Google: %94

 

29) Av Mevsimi (2010) | IMDb: 7,4

Tür: Suç, Dram, Gizem
İyi bir polis olan Ferman, yılların tecrübesi ve güçlü sezgileri tüm polis teşkilatında küçük çaplı bir efsanedir. Teşkilat mensupları Ferman'a kendi aralarında “Avcı” diye bahsederler. Teşkilatın bir diğer karakteri ise Deli İdris'tir. Bu başarılı ikili arasında adeta bir baba-oğul ilişkisi vardır. Bir cinayet onları birtakım gizemli insanlarla karşı karşıya bırakacaktır.
Oyuncular: Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor
IMDb: 7,4 Rotten Tomatoes: %65 Google: %94

 

30) Sadece Sen (2014) | IMDb: 7,4

Tür: Aksiyon, Dram, Romantik
Hayatının zor bir döneminde olan Ali zorluklarla nasıl mücadele edeceğini düşündüğü sıralarda, sessiz sakin bir yaşam süren Hazal'la tanışır. Hazal, Ali'nin dünyasına büyük heyecanlar kazandıracak ve ona aşık olacaktır. Fakat zamanla Ali, Hazal hakkında bir şeyler öğrenir ve bu kendi geçmişindeki hatalarla bir şekilde ilişkilidir.
Oyuncular: Belçim Bilgin, İbrahim Çelikkol, Kerem Can
IMDb: 7,4 Google: %95

 

31) Hokkabaz (2006) | IMDb: 7,4

Tür: Komedi, Dram
Çocukluk yıllarından bu yana sihre, ilüzyona ve sihirbazlığa ilgi duyan İskender, hayatının dikişini bir türlü tutturamamış genç bir adamdır. Israrla bir sihirbaz olduğunu iddia eder fakat en yakın arkadaşı ve yolculuktaki biricik dostu Maradona dışında kimse bunu kabul etmemektedir. Üstüne üstlük İskender’in babası Sait de, oğlunun bu seçimlerinden dolayı utanmaktadır. Bu üçlü bir turne organize edip yola koyulurlar. Bu yolculuk onlara çok şey öğretecektir.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Özlem Tekin
IMDb: 7,4 Rotten Tomatoes: %74 Google: %91

 

32) Bölük (2017) | IMDb: 7,3

Tür: Dram, Askeri
Hayatları bir kışlada kesişen askerlerin öyküsünü konu edinen filmde farklı geçmişlere sahip birçok genç adam bir bölükte bir aradadır. Asker ocağının zorluklarına alışmak bir hayli zordur. Diğer yandan hepsinin hayalleri, hedefleri, hırsları vardır. Bu genç adamlar askerde çok şey öğrenecek, kendileri ile yüzleşmek zorunda kalacaklardır.
Oyuncular: Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş, Alina Boz
IMDb: 7,4

 

33) A.R.O.G. (2008) | IMDb: 7,3

Tür: Komedi, Fantastik
Türk tipi uzay filmi komedisinin en iyi örneklerinden olan GORA'nın devam niteliğinde olan AROG da Cem Yılmaz'ın ikonlaşmış yapımlarından biridir. Filmde Arif ile Komutan Logar yeniden karşı karşıya gelirler. Komutan Logar tarafından çağlar öncesine gönderilen Arif bir yandan ilkel medeniyetlere konuk olurken bir yandan kendi zamanına ve karısına dönebilmenin yollarını aramaktadır.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz
IMDb: 7,3 Rotten Tomatoes: %50 Google: %94

 

34) Çanakkale Yolun Sonu (2013) | IMDb: 7,3

Tür: Aksiyon, Dram, Tarih
1915 yılında I. Dünya Savaşı'nın en zorlu cephelerinden biri olan Çanakkale'de düşmanlar aylarca savaşmalarına rağmen sonuç alamamışlardır. Anzak güçleri ise Anzak Koyu'nda mağlup edilmişlerdir. Muhsin ve Hasan kardeşlerin bir arada yer aldığı Hilal-i Ahmer isimli cemiyete ait olan destek birliği zorlu yolculuk sonrası nihayet cepheye ulaşır. Beklemedikleri bir anda savaşın sert ve acımasız yüzüyle karşılaşırlar.
Oyuncular: Gürkan Uygun, Berrak Tüzünataç, Umut Kurt
IMDb: 7,3 Google: %94

 

35) Veda (2010) | IMDb: 7,2

Tür: Biyografi, Dram, Tarih
2000'li yıllarda popülaritesi artan Mustafa Kemal filmlerinden biri olan Veda filmi bu kez Zülfü Livaneli tarafından beyazperdeye taşındı. Film, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Salih Bozok'un Selânik'ten başlayıp cumhuriyete uzanan arkadaşlığını ve Atatürk'ün yaşamını konu ediniyor.
Oyuncular: Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Burhan Güven
IMDb: 7,2 Google: %94

 

36) İnşaat (2003) | IMDb: 7,2

Tür: Komedi, Suç, Dram
Ali ve Sudi zor bir hayatın içinden gelen ve para kazanmak adına inşaatta çalışmaktadırlar. Fakat bu inşaat azılı ve suça gömülü bir mafya liderinin şoförü olan Nizamettin'e aittir. Bu ikili her ne kadar istemeseler de inşaat alanının arka alanına ölü bir adamı gömmek durumunda kalırlar. Fakat bu asla ilk ve son gömme işlemi olmayacaktır. Boyunlarına kadar bu işin içine batan ikilimiz kendi kurtuluşlarının yollarını arayacaklardır.
Oyuncular: Emre Kınay, Şevket Çoruh, Suna Pekuysal
IMDb: 7,2 Rotten Tomatoes: %77 Google: %87

 

37) Bi Küçük Eylül Meselesi (2014) | IMDb: 7,2

Tür: Dram, Gizem, Romantik
Eylül adlı genç kadının hayatında her şey yolundayken üzücü bir olay sonrası kısa süreli hafıza kaybı yaşayıp hayatının son bir ayını unutur. Başta ailesi olmak üzere etrafındaki herkes ona hiçbir problemi olmadığını söyleseler de Eylül bir şeylerin döndüğünü anlamıştır. İçgüdüleri onu Bozcaada'ya doğru yönlendirir ve orada gizemli bir adamla karşılaşır.
Oyuncular: Engin Akyürek, Farah Zeynep Abdullah, Ceren Moray
IMDb: 7,2 Google: %96

 

38) Arif V 216 (2018) | IMDb: 7,2

Tür: Komedi, Bilim Kurgu
G.O.R.A'dan tanıdığımız Robot 216 hep insan olmanın hayalini kuruyordur. Bir şekilde uzaydan dünyaya doğru, sevdiği arkadaşı Arif'e ulaşmayı başarır. Hepimiz gibi sıradan bir hayat süremeye çalışsa da onun bu farklılığı insanların dikkatinden kaçmaz. Arif ve 216'yı bir dizi macera beklemektedir.
Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Özkan Uğur
IMDb: 7,2 Rotten Tomatoes: %64 Google: %88

 

39) Aykut Enişte (2019) | IMDb: 7,1

Tür: Komedi, Aile
Cem Gelinoğlu'nun sosyal medyada ilgi gören "enişte" karakteri Aykut Enişte adıyla sinemaya taşındı. Yalnızlığından bunalan ve aile olmayı isteyen Aykut, Nurhan ile bu hayallerini gerçekleştirmeye giderek yaklaşır. Düğüne tam bir hafta kalmışken Aykut'un dükkanına hırsız girer. Tüm birikimini ve parasını kaybeden Aykut, kaybettiği para dışında bir dizi belaya bulaşır.
Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Ege Kökenli
IMDb: 7,1 Google: %94

 

40) Tamam mıyız? (2013) | IMDb: 7,1

Tür: Dram
Bedensel engelli olan annesiyle zor bir yaşamı olan İhsan, içinde sıkışıp kaldığı bu hayattan gün geçtikçe sıkılmaya başlayan genç bir adamdır. Onun da her genç gibi hayalleri vardır. Giderek yaşamdan kopmaktadır. Temmuz adındaki genç kadın ise hayallerine doğru adım adım ilerlemek üzere evinden ayrılan ve yaşamını yoluna sokmaya çalışan bir heykeltıraştır. Bir anda hayatı alt üst olan Temmuz'un ve İhsan'ın yolları yaşamlarının zor yıllarında kesişir ve bu onlar için belki de yeni bir fırsat niteliğindedir.
Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Deniz Celiloğlu, Aslı Enver
IMDb: 7,1 Google: %93