Eğitimin anahtarı olan dil öğrenebilmek gelecek planlamanızda sizin için en büyük ihtiyaçlardan birisi olacaktır. Bunun içinde özellikle İngilizce eğitimi konusunda mutlaka üzerinize düşenleri yapmak durumundasınız. Üzerinize düşen diyorum bu eğitimin yalnızca okulda öğrenilmesi mümkün değildir. Ancak bir kurs ya da yurtdışı eğitim imkanı kullanılarak doğru ve hızlı bir dil eğitimi almış olursunuz. Dil eğitimi denildiğinde ilk akla gelenin İngilizce olduğunu söyleyebilirim. İngiltere dil okulları ise bunun için diğerleriyle yarışamayacak kadar yüksek bir kaliteye sahiptir. Özellikle Londra dil okulları ülkemizden ve dünyadan pek çok öğrenciyi yıl boyunca ağırlamaktadır. Bu adresten Londra dil okulları ile alakalı makaleye ulaşabilirsiniz: 

İngiltere’de dil eğitimi almaktan bahsettik ancak İngiltere’de eğitim sistemi konusunda fikir olması açısından da birkaç önemli ayrıntıyı sizinle paylaşalım istiyorum.

İngiltere Eğitim Sistemi

İngiltere eğitim sisteminde her öğrencinin zorunlu olarak eğitim alması gereken süre 11 yılı kapsıyor. Burada bizim ülkemizle bir kıyaslama yaptığınız zaman zorunlu eğitimleri bizden daha fazladır. Öğrencinin buradaki yaş aralığına baktığımız da ise 5-16 yaşları arasındadır. Eğitim modeli devlet okullarını kapsıyor olsa da isteyen öğrenciler bizde olduğu gibi özel okullara gidebilirler. 

Zorunlu eğitim süresi tamamlandıktan sonra üniversite hayatları başlayacaktır. Burada öğrenciler isterlerse meslek okullarını da tercih edebilirler. Orda da aynen bizde olduğu gibi meslek bölümleri vardır ancak bu eğitim programında onlar 3 aydan 2 yıla varıncaya kadar eğitim alırlar. Bu programlara baktığımız da ise yalnız İngiltere’de değil aynı zamanda dünyanın pek çok noktasından da öğrencileri ağırlayabilmektedir. Bir anlamda uluslararası olan program diyebiliriz. Üniversiteye gitmek isteyen öğrencileri 1 yıllık hazırlık dönemi bekler ve bu hazırlık yılı sonrasında 3 yıl daha lisans eğitimi alırlar. Burada da başarı kazanılmış olursa Bachelor diplomalarını almaya hak kazanırlar. Lisans eğitiminden sonraki süreç ise yüksek lisanstır. Burada da eğitim süresi 1 yıl daha uzayacaktır.