Gazeteci Nagehan Alçı, tam kapanma dönemi boyunca okulların kapatılmasına tepki gösterdi. Kaleme aldığı yazıda okulların en son kapanacak yerlerden olması gerektiğini ancak kimsenin bu durumu önemsemediğini belirten Alçı, "Büyük bir hayal kırıklığı içindeyim" ifadesini kullandı. 

Habertürk yazarı Gazeteci Nagehan Alçı'nın köşe yazısından ilgili kısım ;

43 MADDELİK İSTİSNA LİSTESİNE HAŞARE İLAÇLAMA ŞİRKETLERİ GİRDİ AMA OKULLAR GİREMEDİ. BRAVO BİZE!

İşin acı yanı şu: Bu ülkede okulların özellikle ilkokulların pandemi sürecinde son kapanması gereken yerler olduğunu bir türlü anlatamadık. Bütün itibarlı uluslararası kuruluşların raporlarını hatırlattık, bilimsel verileri ortaya koyduk ama sonuç değişmedi.

Hakkını yemeyeyim, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dünyayı takip eden iyi bir eğitimci. Tek başına ciddi bir mücadele verdi ama olmadı. Kimsenin önceliği çocuklar değil… Bırakın ilkokulları bu kez kreşleri bile kapattılar!

18 günlük kısıtlama detaylarına bakıyorum, birçok iş kolu bir ucundan istisna listesine girmiş, at yarışı antrenörlerinin, haşere ilaçlama şirketlerinin bile çalışmalarına ara verilmemesi gerektiği düşünülmüş ama okullar 43 listelik istisna listesine girmeyi başaramamış.,

Halbuki tüm gelişmiş ülkelerde okullar ilk 10’a giriyor sevgili okurlar…

Büyük bir hayal kırıklığı içindeyim. Maalesef geldiğimiz noktada artık şunu söylemem gerekiyor: okullar pandemide güvensiz olduğu için değil önemsiz görüldüğü için kapalı tutuluyor.

Kimsenin önceliği bu ülkenin gelecek kuşakları olan çocuklarımız değil.

Yarış atlarının bile antrenman yapmalarının elzem olduğu düşünülüyor ama çocukların 15 aydır evde hapsolmasını iktidarından muhalefetine kimse umursamıyor…

Çok üzgünüm…