Ulusal Basına “Sorgu odasında akıl almaz sorular”, “Atatürk mü Başbakan mı”, “Velileri isyan ettiren soru”, “Okul karıştı”, “Adana’da MEB müfettişi terörü”, “Skandal soru” başlıkları ile yansıyan ve günlerdir kamuoyunu meşgul eden konu ile ilgili olarak, nihayette verilen emir ve görevleri yerine getirmekle sorumlu olan Eğitim Müfettişlerinin Sendikası olmamız hasebiyle bir açıklama yapmamız zorunlu hale gelmiştir.

Kamuoyunun de malumu olduğu üzere sözü edilen denetim /inceleme emri 08/03/2014 tarih ve 1009792 sayı üzerinden tüm Valiliklere, doğrudan Milli Eğitim Bakanının emri olarak ulaştırılan bir görev emridir. Görev emrinin doğrudan doğruya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve yazılı olarak verilmiş olması karşısında Eğitim Müfettişlerinin bu emri yerine getirmekten başka bir seçeneklerinin olmadığı açıktır.
 
Bu açıklamadan olarak;  Bakanlıkça verilen bir emrin yerine getirilmesi sırasında yaşanan kimi olayların emri yerine getiren Eğitim Müfettişlerinin tutum ve davranışlarından kaynaklanmadığı açık olmakla, bu haliyle Eğitim Müfettişlerine izafe edilebilecek nitelikte bir fiilin varlığından söz etmek mümkün olmadığı gibi Eğitim Müfettişleri kamuoyu huzurunda devam etmekte olan tartışmanın da tarafı değildirler. Sendikamız mensubu Müfettişlerimiz ile Eğitim Müfettişleri camiasının sözü edilen tartışmada taraf gibi göstermenin, gerek tartışmaya ve gerekse tartışmanın taraflarına herhangi bir yarar ve tartışmaya ek bir katkı sağlamayacağını değerlendirmekteyiz. Hususun Ülkemiz Kamuoyuna saygıyla duyurulması gerekmiştir.  MERKEZ YÖNETİM  KURULU