Mersin'de kaldırımda yürüyen 3 üniversiteli kıza, yoldan geçen tanımadıkları ve üzerinde 2 kişi bulunan motordan cisim fırlatıldı. Güvenlik kamerasına yansıyan saldırıda, sağ gözüne isabet eden cisimle yere düşen Hatice Aslan, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Gözünü kaybetme riski bulunan genç kız, saldırganın bir an önce yakalanmasını istedi. Polis, saldırganın yakalanması için yoğun bir çalışma başlattı.

YANLARINDAN GEÇERKEN FIRLATTI

Olay, 18 Kasım Cuma akşam 20.21'de merkez Mezitli ilçesi 2. Çevreyolunda meydana geldi. O bölgede oturan ve kaldırımda yürüyen 3 genç kıza yaklaşan, üzerinde 2 kişinin bulunduğu motosikletten sert bir cisim atıldı.

Atılan cismin sağ güzüne isabet ettiği Hatice Aslan, bir anda yere yığıldı. Acılar içinde kıvranan genç kıza iki arkadaşı yardım etmeye çalıştı.

Olay yerine çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kız tedavi altına alındı. Genç kızın bir gözünü kaybetme riskinin olduğu ifade edildi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Bu arada olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı. Çevrede bulunan bir iş yerinin kamerasına yansıyan görüntülerde kaldırımdan yürüyen 3 genç kıza, karşı yönden gelen motosiklet üzerindeki 2 kişiden biri bir şeyler fırlattığı görülüyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüleri izleyenler, yorumda bulunarak zanlıların bir an önce yakalanması çağırısında bulundu.

“BİR AN ÖNCE YAKALANSIN”

Üniversite öğrencisi Hatice Aslan ise sosyal medya üzerinden yaşanan korkunç olayla ilgili açıklama yaptı. Aslan şunları söyledi:

“Ambulansla hastaneye götürüldüm, Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne, hastanede göz doktorunun yaptığı muayene ile korneamın zarar gördüğü söylendi.

Hiç bir şekilde gelip ifademi almadılar, hiç bir şekilde uğraşmadılar, biz bugün Mezitli Karakolu’na ifade vermeye gittik. Olay faillerinin kesinlikle cezasını almasını istiyorum.

Cumhurbaşkanımız ve kamuoyundan sesimi duyurmalarını talep ediyorum. Hiçbir kadın sokakta rahatça yürüyemeyecek mi? Yani biz bunları neden yaşıyoruz?”

ÖZEL EKİP KURULDU

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, olayla ilgili kendisine ulaşan Sözcü muhabirine bilgi verdi. Müdür Aslan, olayın yaşandığı andan itibaren üzerinde titizlikle durulduğunu, çevrede ve motorun kaçış istikametine göre bulunan tüm kamera görüntülerinin incelendiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Aslan, “Konu üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Kurduğumuz özel ekip, saldırganların kimliğini belirlemek ve yakalamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Kısa sürede sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Sözcü