El avuçta 1 gram altın dahi olanlar dikkat! Yükseleceği tarih resmen açıklandı - Türkiye'de uzun zamandır direnci kıramayan altın geçtiğimiz hafta yakaladığı ivme ile birlikte 1000 lirayı aşmıştı. Ekonomistler tarafından merakla takip edilen altın yorumlarında ise yukarı yönlü ivmelenme devam etmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altında gelecek dönemde yaşanacakları tek tek açıklayarak yatırımcılara da tavsiyelerde bulundu.

Gram altın rakamları geçen haftadan itibaren yükselişini sürdürüyor. 2022 yılı başında 769 TL'den başlayan altın da 1060 TL seviyelerine kadar yükseliş yaşandı. 17 Kasım'da düşüş gelse de İslam Memiş bu saatten sonra yükselişin olacağını açıkladı. 

 

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

ABD enflasyon verilerinin beklenti altında olması ve sonrasında FED'in faiz kararlarında beklenen ılımlı para politikası altın ve metal gibi birçok değerli eşyaları da sert şekile artarak etkiledi. FED başkanı Powell,  "Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2'ye gerilediğinden emin olmalıyız. Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız." sözleri piyasaları etkiledi.

 

YÜKSELİŞ YENİ BAŞLADI

Altın ve Para Piyasalarını yakından takip eden İslam Memiş ise yükselişin yeni başladığını ifade ederek, "Önümüzdeki birkaç ay biraz daha zorlu geçebilir o yüzden temkinli olmakta fayda var. Sekiz aydır baskılanan altın gibi gümüş gibi değerili metaller manüpile edildi. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni başladı.Tabii ki zaman zaman kar satışları olacaktır. Şu anda altının ons fiyatı 1770 dolar. 1700 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1815 seviyesi var. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlarız.

Gram altın TL fiyatı şu anda bin 68 lira seviyesinde ama yukarıda bin 90 lira seviyesi var. Sonra bin 100’lü rakamları artık yavaş yavaş kouşmaya başlarız. Hem fiziki tarafta hem de merkez bankaları tarafında altın talebi halen devam ediyor. Özellikle merkez bankalarıın biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda da tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini görebiliriz." ifadelerini kullandı. (kaynak: kamugundemi)