Muratpaşa ilçesinde özel bir meslek eğitim merkezinde sahte belgelerle sınav düzenledikleri, kursa devam etmeyen kişileri kursa katılmış gibi gösterdikleri ya da yerlerine başkalarını sokarak mesleki belge verdikleri iddiasıyla emniyete götürülen 60 kişiden 32'si serbest bırakılırken 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kursa devam etmeyen kişileri kursa katılmış gibi gösteren ya da yerlerine başkalarını soktukları öne sürülen suç örgütüne yönelik Antalya ile 18 farklı ilde düzenlediği operasyon kapsamında yakalama kararı çıkartılan 60 kişiden 32'si cumhuriyet savcılığının kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonda meslek eğitim merkezinin sahibi O.Ö, merkez müdürü Y.B.Ö'nün de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında ise gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltındaki zanlılar arasında, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.K, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 11 öğretmen ve özel eğitim merkezinde görevli 5 öğretmenin de bulunduğu öğrenildi.

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında resmi ve özel belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık, rüşvet" suçlarını işledikleri öne sürülen zanlıların masör, estetisyen, hasta bakıcı, okul öncesi eğitmeni, berber, aşçı gibi mesleki belgeleri kurs fiyatının iki katına verdikleri iddia edildi.

Örgütün, Antalya dışında bulunan ve sadece kimlik numaraları aldıkları kişilerin meslek belgelerini kargo yoluyla evlerine gönderdiği öne sürüldü. Örgütten hiç kursa katılmadan yaklaşık 60 kişinin bu şekilde belge aldığı iddia edildi. Örgütün aşçılık belgesi isteyen bir kişiye yanlışlıkla masörlük belgesi gönderdiği belirtildi. Berberlik belgesi alan bir kişinin belgesinde ise okul öncesi eğitim veren bir öğretmenin imzasının bulunduğu öne sürüldü.