Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Sakarya, İzmir, Muğla, Denizli ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun
kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak.

Rüzgar ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu.(15)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(18)

İZMİR: Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sabah ilk saatler sağanak yağışlı.(21)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(25)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.(24)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinden sonra batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (21)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerde Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, iç ve
güney kesimleri zamanla çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İzmir çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Sinop çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

5 Günlük Haritalı Hava Durumu