Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisinde dünya 12 numarası Mete Gazoz ve dünya 1 numarası Brezilyalı Marcus D'Almeida ile karşılaştı.

Milli okçu Mete Gazoz, Brezilyalı rakibini 6-3 yenerek finale yükseldi. Finalde Eric Peters'ı 6-4 yenen Mete Gazoz, altın madalyaya uzandı. Bu madalya, aynı zamanda Gazoz'un ilk dünya şampiyonluğu oldu.

Şampiyonayı 1’inci tamamlayarak altın madalyanın sahibi olan Mete Gazoz’un dışında 2’nci ve 3’üncüler de madalyalarını aldı.

Kanadalı Eric Peters Gümüş madalyayı kazanırken, Brezilyalı Marcus D'Almeida ise gümüş madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı.

Mete Gazoz Dünya Şampiyonu oldu

"EN İYİSİYDİM, ŞİMDİ DAHA DA İYİ OLDUM"

Olimpiyat Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonluğunu da elde eden Mete Gazoz, galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu ifade eden Mete Gazoz, “Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin’i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan. Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim” dedi. NTV