Çorum'un Sungurlu ilçesinde meslekten ihraç edilen ve açığa alınanlardan oluşan 36 öğretmen gözaltına alındı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 36 öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Sungurlu ilçesinde, meslekten ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerden oluşan 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, emniyete götürüldü. 

Kahramanmaraş'ta 6 öğretmen ve esnaf tutuklandı

Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının yünîıttüğü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan aralarında Aktif Eğitim- Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım ile esnaf ve öğretmenlerin de bulunduğu 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
 
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. Aktif Eğitim-Sen'li 28 öğretmen tutuklandı

il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 zanlı, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Şifreli haberleşme sistemi "ByLock" programını kullandıkları ve Aktif Eğitim Sendikasına üye oldukları öne sürülen 30 zanlıdan 28'i "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bilecik'te, aralarında öğretmen'lerinde bulunduğu 9 kişi tutuklandı

il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, Bozüyük Orhangazi Eğitimciler ve Spor Derneği üyesi olan, aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu 17 kişinin sorguları tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.