Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK verileri sonrası memur maaşları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Sayın Yalçın şunları söyledi:

'Şubat ayı enflasyon rakamı TÜİK tarafından %4,53 olarak açıklandı. İki aylık (Ocak-Şubat) enflasyonu %11,54 iken yıllık enflasyon ise %67,07 olarak gerçekleşti. Emek tarafının ücretlerine ve piyasalara yönelik uygulanan tedbirler; emek tarafının maaş/ücret artışlarını baskılarken piyasadaki ürünlerin fiyat artışları ise halen devam ediyor. Enflasyonu baskılayan tedbir, önlem ve hamleler ile kamu görevlisi emekçilerimizin/emeklilerimizin kayıpları engellenmeli, fiyat istikrarı sağlanmalıdır.'

 

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu:

TÜİK'e göre Şubat ayında, enflasyon yüzde 4,53 olurken, yıllık enflasyon yüzde 67,07'ye yükseldi. 

TÜİK'in Ocak ve Şubat ayları enflasyon toplamı yüzde 11,23 oldu. İki aylık enflasyon sonucunda, memur ve emekliye Ocak 2024 itibarıyla verilen %15'lik zam neredeyse tamamen erimiş durumda. Hür-Sen olarak, yüksek enflasyonun dikkate alınarak, çalışanlara aylık ya da en azından üçer aylık dönemler halinde zam yapılmasının daha adil olacağını biliyor ve istiyoruz. Ayrıca, refah payı uygulaması hayata geçmediği sürece, alım gücümüzün her geçen gün geriye gideceğinin, İktidar tarafından da, sözde yetkili sendikalar tarafından da, görülmesini diliyoruz. Refah payı ve büyüme rakamlarının ekonomik hayatımıza yansıtılmaması sonucu, her geçen yıl bir önceki yılı arar olduk. Bu böyle devam edemez.


MEMURUN İKİ AYLIK ENFLASYON KAYBI NE KADAR?

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici:

9/1 memurun iki aylık #enfasyon kaybı 3.430 TL olurken 9/1 öğretmenin iki aylık enflasyon kaybı ise 3.881 TL olmuştur. Muhtemeldir ki Mart ayı enflasyonu ile birlikte verilen artış tamamen eriyecek ve Temmuz ayına kadar oluşacak enflasyon çalışanların cebinden çıkmaya devam edecektir.

Temmuz ayında alınacak %10'luk artış memur ve emeklisinin refahını artırmayacaktır.  Toplu sözleşmelerde kazanım sağladık diyenler çalışanları hiç bir zaman yanıltmamış ve tüm alınan artışlar TÜİK enflasyonunun dahi altında kalmıştır.