Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memur ve emeklilerimizin kayıplarının telafisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin dört bir yanından ek zam verilmesi talebimizi içeren mektuplar gönderildi.

Başkent Ankara’da, başta Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bağlı sendikaların Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları ve çok sayıda kamu çalışanın katıldığı etkinliğimiz Kızılay PTT önünde gerçekleşti.
 
MEKTUPLAR POSTAYA VERİLDİ

Mektupların postaya verilmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir” dedi.
 
GEREKLİ GİRİŞİMLER BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR

“Bütün bu gerçekler ışığında; kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek zaruri bir hal almıştır” diyen Kahveci, “2019 yılı maaş artış oranlarının Yeni Ekonomi Programı’nda belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere ek zam yapılması için gerekli girişimler bir an önce yapılmalıdır” dedi.
 
BUÇUK ZAM TEPKİSİ

Kamu çalışanlarına verilecek ek zam piyasalara can suyu olacaktır” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Toplu sözleşme masasında buçuk zamma imza atan yetkili konfederasyon attığı imzanın altında kalmıştır” dedi.