Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın  7. Dönem Toplu Sözleşme gündemini değerlendirdi. Yalçın, “Bakanlığın bugün hızlı bir şekilde teklif getirmesi gerekir” dedi.

Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi 33’e çıktı

Yalçın, ''Kamu işvereninin; Merkez Bankası’nın enflasyon hedefini yüzde 8,8’den yüzde 33’e güncellediği bir zeminde, bunu dikkate alarak masaya teklifi getirmesi gerekiyor'' dedi.

“En düşük memur maaşı 22 bin liranın altında kaldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak” açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’nın yayınladığı verilerde bu rakamın 20 bin 350 lirada kaldığının altını çizen Yalçın, “Arada 1650 liralık bir farkın olduğu tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Kamu görevlileri de maaş bordrolarını göndererek maaşlarının 22 bin liranın altında kaldığını ifade etmişlerdi. Bu sebeple toplu sözleşme tekliflerimiz içerisinde 22 bin lira vaadinin yerine gelmesi konusunu öncelik haline getirdik. Bununla birlikte 2 yıl için yüzde 110 zam teklifimizi Bakanlık’a sunduk. Enflasyonist ortamın oluşturduğu süreç nedeniyle de 2024 yılı için artışların 3 ayda bir yapılmasını teklif ettik” şeklinde konuştu.

"Üçer aylık dilimlerle maaş artışı yapılmalıdır"

Tekliflerin verilmesinin ardından Memur-Sen olarak 50 bin kamu görevlisinin katıldığı bir anket çalışması yaptıklarını söyleyen Ali Yalçın, “Ankete katılan kamu görevlilerinin yüzde 90’ı üçer aylık dilimlerle maaş artışını olumlu karşılamıştır. Kiraların insaf sınırının dışına çıktığı bu dönemde kira yardımının önemli olduğu ifade ettik ve yaptığımız ankette de bu konuda büyük destek gördük. Bunların yanı sıra refah payı konusunu gündeme getirdik. Bundan önceki süreçte refah payı konusunun toplu sözleşme metnine girmemesi için büyük çaba gösterildi sonrasında belirli düzenlemelerle refah payı uygulamasına gidildi. Artık bunun toplu sözleşme metinlerinde de yer alarak uygulamaya konulması gerekiyor” dedi.