Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamu görevlilerinin enflasyon baskısına maruz kaldığını ifade ederek seyyanen zam çağrısında bulunurken; Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan ise maaşlara bir düzenleme yapılmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamu görevlilerinin alım gücünündüştüğüne vurgu yaparak, seyyanen zam çağrısında bulundu. Ücretler arası makasın daraldığını ve ücretlerin yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Tonbul, “Geçtiğimiz toplu sözleşmede oransal olarak önemli bir artışa imza atmıştık. Ancak ne yazık ki ekonomideki gelişmeler bu kazanımı gölgeledi ve etkisinin çok kısa sürmesine neden oldu. Her zaman ifade ettiğimiz gibi sabit gelirliler olarak bizim için en iyi zam, düşük enflasyondur” şeklinde konuştu.

 “SABİT GELİRLİNİN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Tonbul, “Bugünkü enflasyonist ortam, en çok sabit gelirlileri zorluyor. Alım gücümüzün ve hayat standardımızın düşmesine neden oluyor. Bununla beraber kamudaki ücret dengesi de sarsılmış durumda. Bunu yeniden ele almak ve düzenlemek gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“MEMUR MAAŞI 5 AYDA ERİDİ”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, “Aradan geçen beş aylık sürede özellikle kira, gıda, yemek, yol gibi harcama kalemlerinde fahiş fiyat artışları ile karşı karşıya bulunan kamu çalışanlarının alım gücü resmi enflasyona göre Ocak ayından beri yüzde 7,2 erimiş bulunmaktadır” dedi.

En düşük memur maaşının asgari ücret düzeyine gerilediğini ifade eden Geylan, “Yaşanan bütün gelişmeler ve ekonomik gerçekler, memur maaşlarına seyyanen bir iyileştirme yapılmasının zaruri olduğunu ortaya koymaktadır. Kamu çalışanları ve emeklileri olarak beklentimiz, Temmuz zammından müstakil şekilde, gelir kaybımızı telafi edecek bir seyyanen artıştır” dedi.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete