"Hiçbir Baskı Unsuru Yok"
 
Mehmet Balık yaptığı açıklamada, "İBB çalışanlarına gönderilen metinde hiçbir baskı unsuru olmayıp sadece Tüm Yerel Sen  sendikamızın  tanıtımı yapılmaktadır.İBB ile ilgili hiçbir referans da verilmemektedir.Tüm Yerel Sen Sendikamız birçok büyükşehir belediyemizde ve diğer belediyelerde çalışanların özgür tercihi ile yetkili sendika olmayı başarmış,çalışanların haklarını korumak ve kazanımlar elde etmek adına önemli başarılara imza atmıştır.
 
"Bizde Baskı Zorlama Olmaz"
 
Bize bu çamuru atanlar yıllardır memurların mail adreslerini ve telefonlarını ele geçirip zorla üye yapanlar, tehditle eylem ve etkinliklerine katılmaya zorlayanlardır.

Memur-sen herkesi kendisi gibi sanmaktadır.Bizde baskı zorlama olmaz. Baskı zorlama tehdit şantaj Memur sen'in örgütlenme tarzıdır.
 
Yıllardır baskı,zorlama ve şanta ile üye yazan Memur-sen çalışanların özgür iradesi ile sendika değiştiriyor olmasından dolayı rahatsız olmuş,kamuoyunu yanlış bilgilendirerek algı oluşturmak istemektedir.
 
Çalışanlar geçmişe göre tam tersine kendi istekleri ile sendikalarını değiştirmekte,huzurlu bir çalışma ortamının oluşmasından memnuniyet duymaktadır.
 
Eğitimde,sağlıkta,belediyede kamunun tüm çalışma alanlarında Memur Sen'e bağlı sendikalara üye olunmadan ne tayin nede görevde yükselmenin gerçekleşmediğini,liyakata bağlı olmaksızın sadece bu sendikalar eli ile atamalarının yapıldığını tüm kamu çalışanları bilmektedir.
 
Bu durum bir çok ilde yönetici atamaları ve tayinler öncesinde  belgeli olarak ispatlanmış sendika yöneticisi kamu çalışanları hakkında davalar açılmıştır.