Müdahalede 9 kişi gözaltına alındı
 

Ankara'da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi'nde birinci yaşını kutlayan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, kutlamanın ardından basın açıklaması yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin vermedi.

Ardından sendika başkanı ve üyelerinden oluşan grup, Madenci Anıtı'na yürümek ve açıklamayı burada yapmak istedi. Polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Sendika yürüyüşe geçmek için hareket etmek isteyince TMMOB binasının bahçesinde polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalede 3 avukat, 2 öğretmen 5 kişi gözaltına alındı. 

 

2 avukat serbest bırakıldı

Özel Öğretmenler Sendikası Başkanı Eren Edebali'nin T24'e aktardığı son bilgiye göre gözlatına alınan 9 kişi arasındaki 2 avukat serbest bırakıldı.

Hala TMMOB binası bahçesinde bulunduklarını belirten Edebali, polisin alandan grup grup çıkmalarına izin verdiğini söyledi. Gözaltına alınan arkadaşlarının hangi karakolda olduklarını öğrenmek ve yanlarına gitmek istediklerini ifade eden Edbali, polisin alandan çıkışları yavaş yavaş yaptığını sözlerine ekledi.  

 

"Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Ankara'da buluşarak, taleplerini MEB'e iletmek için yürüyüş gerçekleştirmek isteyen sendika üyesi öğretmenlere Ankara Emniyeti'nin biber gazı ile müdahale etmesine ve barikatla yürüyüşü engellemeye çalışmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

"Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi?  Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" dedi.

 

Foto: Şeyda Üzer/ Bir öğretmeni biber gazından korumaya çalışıyorlar 
 
 

Kaynak: T24.com.tr