Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda "Diyalekt" İngilizce Dijital Eğitim Platformu'nun Tanıtım Programı'na katıldı. 

İngilizce Dijital Eğitim Platformu'nun tanıtımını yaptıklarını vurgulayan Özer, "Sadece eğitim çağ nüfusunun değil, e-devlete kayıtlı tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği ve çok rahat bir şekilde İngilizceyi öğrenebileceği bir platform ortaya koyduk. İyi ki bunu yapmışız. Bakın göreceksiniz Türkiye'deki yabancı dil ile ilgili iklim değişecek ve Türkiye'de şu anda mevcut İngilizce dijital platformların en iyisidir." diyerek bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Öğretmenlerin bu ülkenin en fedakâr insanları olduğunu ifade eden Özer, Kovid-19 salgınında olduğu gibi 6 Şubat'taki deprem felaketinde de kendi canlarını hiçe sayarak göstermiş oldukları fedakârlıktan dolayı kendilerine teşekkür etti. 

Diyalekt'in yabancı dil ile ilgili sorunları uzun vadede çözmek için bir platform olarak hizmet vermeye devam edeceğini dile getiren Bakan Özer, Türkçe ile ilgili de dijital platformun hazırlıklarının bittiğini ve gelecek hafta itibariyle açılacağını kaydetti. Özer, "Dolayısıyla Türkçe, Matematik ve İngilizceyle ilgili süreci nihayetlendirmiş olacağız." dedi.

 

Uygulamaya ulaşmak için:

Bilgisayarlar için tıklayınız.

Android cihazlar için tıklayınız.

IOS cihazlar için tıklayınız.