Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesleki çalışmalarını başka il veya ilçede tamamlaması ile ilgili açıklama yaptı.
"Haziran 2016 döneminde öğretmenlerimizin ilgi (a) yönetmeliğin 38 inci ve ilgi (b) yönetmeliğinin 87 inci maddesi gereğince yapacağı mesleki çalışmalara ilişkin yazmış olduğumuz ilgi yazıda “Öğretmenlerimiz istemeleri halinde ikinci hafta yapılacak eğitimleri farklı illerde ve ilçelerde (il mücavir alanı dışında ise) alabileceklerdir.” İbaresindeki mücavir alan sehven yazılmış olup il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin öğretmenlerimizin işlerini kolaylaştırmak açısından il mücavir alanı yazısını dikkate almadan yönetmelikte geçen hali ile değerlendirilmesi gerekmektedir."
Semineri Başka İl ya da ilçede Almak İsteyen Öğretmenlerin Yapması Gerekenler ve Dilekçe Örneği
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
(…..……………….……………………. Okulu Müdürlüğüne)
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Haziran dönemi mesleki çalışmalarımı tatilimi yapacağım ……..……………. İli ………..………….İlçesinde
yapmak istiyorum.
Gereğini arz ederim.
……./06/2016
Adı Soyadı
imza
Görevli olduğu il/ilçe : ………./………….
Görev yaptığı okul :………………………………..
Branşı :………………………………..
T.C. Kimlik No :…………………………………….
Telefon :……………………………………………..
Adres :
Dilekçeyi indirmek için TIKLAYINIZ
Sorunla karşılaşanların ilgili maddeleri belirmeleri gerekebilir.
Ortaöğretim kurumunda yani liselerde görevli Öģretmenler dilekçelerini Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 87. maddesine göre vereceklerdir.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 87:
(3) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yönetici ve öğretmenler;
a) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ilk haftasında, okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar.
b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri hâlinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar.
DİLEKÇE METNİ:
.............. OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
.../06/2016
Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları" başlıklı 38. Maddesinin c bendi şu şekildedir:
c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri hâlinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır.
Ayrıca Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 16.06.2016 tarih ve 6654753 sayı ile sendikamıza mesleki çalışmalarla ilgili vermiş olduğu cevapta, yine İKY 38.maddeyi örnek göstermiş ve bunun mümkün olduğunu belirtmiştir. Yazı ekte sunulmuştur.
Bundan dolayı Haziran ayı 2. Hafta mesleki çalışmamı ........İl/ilçe merkezi .......... okulunda yapmak istiyorum. Gereğini arz ederim.
Adres
Ad Soyad
İmza
