Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğrenci Andı’nın uygulanmasını yeniden gündeme getiren Danıştay kararına itiraz dilekçesi krize neden oldu. Öğrenci Andı’nı “çağdışı ve bilimsel değil” diyerek eleştiren MEB dilekçesi, "Bu aynı zamanda okulların ideolojikleşmesi ve askerileşmesi anlamına gelmektedir. Oysa günümüzde bu yaklaşım terk edilmiştir" ve  “Öğrencilerin her gün ‘papağan gibi’ ifadelerini kullanmıştı.

Dilekçenin tartışma konusu olmasının hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunduğu belirtilen Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı.

Bakanlık, Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları "ek beyan" şeklinde mahkemeye sunacak. 

MHP'den öğrenci andı tepkisi: Milli Eğitim Bakanlığı'na yazıklar olsun

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Öğrenci Andı' ile ilgili Danıştay'a verdiği temyiz dilekçesine MHP'den sert tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 'Yazıklar olsun. Bu hakareti, hasım bir ülkenin eğitim bakanlığı yetkililer bile yapmaz' dedi.

Yıldız açıklamasında şunları söyledi: “MEB, öğrenci andımız savunmasında 'Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur’ buyurmuş. Yazıklar olsun! Bir ülkenin eğitim bakanlığının tarih bilgisinden ve tarih bilincinden bu kadar uzak olması hayal bile edilemez. Başında milli sıfatı olan eğitim bakanlığının Türk milletine karşı yapmış olduğu bu hakareti, hasım bir ülkenin eğitim bakanlığı yetkililer bile yapmaz. Bu bir savunma değil, adeta aşağılamadır. Konunun takipçisi olacağız.”

(haber.sol.org.tr)