Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi burada Milli Eğitim Bakanlığında yapılacak çalışmaların müjdesini verdi.

Sayın Çiftçi sunumunda şunları söyledi:

* Öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmek için her sene başında o yıl gerçekleştireceğimiz tüm atama takvimlerini ilan etmeyi planlıyoruz. 

* Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme yönetmeliğini düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.

* Söz konusu yönetmelikte ve özellikle yönetici değerlendirme formunda yapacağımız değişikliklerle yönetici seçme ve değerlendirme sürecini açık ve net bir zemine kavuşturmayı amaçlıyoruz.

* Ek derslerin dağıtılması ve hesaplanmasıyla ilgili bir modül çalışmamız devam etmektedir. Pilot uygulama çalışmasını bitirdikten sonra bu modülü kullanıma açacağız.

* Tüm personelimizin kademe ve derece terfilerine yönelik hazırladığımız modülü yakın zamanda hizmete almayı planlıyoruz. Bu sayede terfi zamanı gelen personelimizin bu işlemlerini sistemli ve hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz.

* Önümüzdeki dönemde unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları için de düzenli bir takvim oluşturmayı hedefliyoruz 

* Eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapmakta iken iller arasında yer değiştirme durumunda kalan yöneticilerimizin sorununu çözüme kavuşturacağız.

* Mevzuat güncelleme çalışmalarını yakın zamanda paylaşacağız.

Kaynak: mebpersonel.org