Sultan Uçar

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ FUARI

Eğitim dünyasındaki teknolojik gelişmeleri okul yöneticileriyle buluşturan Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı dün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. Educashow’da bu yıl 19 başlık altında yüzlerce yeni okul ekipmanı ve teknolojisinin tanıtımı yapıldı.

3 BOYUTLU FİLM GİBİ

Fuarda en çok ilgiyi üç boyutlu öğrenme sınıfları olan The 3D Classroom çekti. The 3D Classroom'la Biyoloji, Matematik, Coğrafya, Kimya ve Fizik dersleri artık 3 boyutlu gözlükler takılarak sınıflarda 3 boyutlu olarak öğrencilere videolarla görerek anlatılabilecek. Dünyada 30 ülkede yaygın kullanılan teknolojik sınıfların, öğrencinin başarısını arttırdığı kanıtlandı.

KADAVRA SORUNU BİTİYOR

Sistem, tıp fakültelerinde görerek öğrenmenin önünü açtığı için kadavra sıkıntısını da ortadan kaldırıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, tıp fakültesinde 3D Classroom’un kurulması için talimat verdi. Öğrenciler, The 3D Classroom kurulan sınıflarda 6 ana konu başlığı ve 480 alt konu başlığını anında görebilecek.

“GÖREREK ÖĞRENİYORLAR”

The 3D Classroom Türkiye Sorumlusu ve Boyut Grup Birleşik Krallık Bölge Direktörü Otag Fida sistemi Yeni Yüzyıl Gazetesi’ne şöyle anlattı; “3 boyutlu bir video kütüphane gibi düşünün. İlk kuruluş amacı, tıp fakülteleriydi. Taleple sistem ilkokuldanüniversiteye eğitimin tüm kademelerine yayıldı.”

Yeni Yüzyıl Gazetesi