Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların fiziki altyapılarını "temiz okul temiz enerji" ilkesinden hareketle güçlendirdiklerini aktardı.

Ortaokullarda "çevre ve iklim değişikliği" seçmeli dersiyle öğrencilerin bu konudaki farkındalığını artırdıklarını belirten Özer, "Lise düzeyinde de çevre ve iklim değişikliği eğitiminin müfredatta daha geniş yer bulması için harekete geçtik. Bu kapsamda çevre bilimi ve yönetimi öğretim programı hazırlandı. Bu programın konuları içinde atmosfer ve iklim değişikliği, biyoçeşitliliğin korunması, su ve yaşam, toprak ve yaşam yer alıyor. Seçmeli olacak bu dersin hazırlıkları sürüyor." bilgisini verdi.

 

MEB; iklim değişikliği, çevre ve sıfır atık çalışmalarında çıtayı yükseltti

Özer, "Temiz Okul ve Temiz Enerji" çatısı altındaki "Çevre Dostu Bin Okul" projesi ile de çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık alanında yürüttükleri çalışmaları daha kapsamlı hâle getirdiklerini kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içinde hayata geçirdikleri bu projeyle sıfır atık alanında yürüttükleri çalışmaları bir adım öteye taşıdıklarını dile getiren Özer, böylece okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerdeki öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına, israf ve tasarruf konularındaki hassasiyetlerinin gelişmesine ve becerilerinin artmasına katkı sağlanacağını aktardı.

Özer, "Projede ülkenin her ilçesindeki en az bir okul olmak üzere ilk etapta 1.000 okulu çevre dostu hâle getirmek için çalışmalarımıza çok hızlı şekilde başladık. Her türden okulumuzun kendi imkân ve şartları çerçevesinde 'çevre dostu' dönüşümünü görmüş olacağız. Nihai hedefimiz 57 bin 108 okulumuzun tamamının çevre dostu okullar olması." şeklinde konuştu.