Anaokullarında Rehber Öğretmen Norm Kadrosu kaldırıldı.

10.08.1999 tarih yönetmelikte var olan hüküm 18.06.2014 tarihli yönetmelikten çıkarılmış ve bu düzenleme Anaokullarında görev yapan öğretmenleri norm fazlası durumu nedeniyle başka kurumlara atanmışlardı.

Bu konuda açılan davada Danıştay 16.Dairesi 2015/10784 E.No dosyada eksik düzenlemeden dolayı yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 

Bu karar üzerine öğretmenler yeniden Anaokullarında görev yapmaya başlamışlardı.

Anaokullarında Rehber Öğretmen normu bulunmamasına ilişkin olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün fikri gerçekten önemlidir ve açıklamaları gerekir.

Danıştay'ın kararına rağmen yapılan düzenleme çok şaşırtıcı olmakla beraber yönetmeliğe konulan hüküm şu şekilde;

b) Anaokulları hariç olmak üzere, ilkokullarda öğrenci sayısı 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1,"

"(3) Anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kuramlarında öğrenci sayısının 100 ve 100'ün katlarına, diğer eğitim kuramlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500'ün katlarına ulaşması halinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

Yani MEB eksik düzenlemeyi yönetmelikte "Anaokulu" ibaresi olmaması olarak algılamış ve "Anaokulları hariç olmak üzere," ibaresi ekleyerek Danıştay kararını aşmaya çalışmıştır.

İşin en önemli unsuru olan pedagojik yaklaşım ise hiç düşünülmemiştir.

Bu düzenleme de mutlaka yargıya gidecektir.

Bu noktada bakanlığa tavsiyemiz bu öğretmenlerin mağdur edilmemesi ve yargı sürecinin beklenmesi yönünde olacaktır.