Çocukların öğrenme süreçlerinin doğru şekilde yönlendirilmesi son derece önemlidir. Fakat konu bilim olduğu zaman insanların büyük bir kısmı çocukların bu tarz çalışmalardan sıkılabileceğini düşünüyor. Anaokulu için Mad Science programı ise insanların bu konu hakkındaki düşüncelerini tamamen değiştirmeyi hedefliyor.

Bilimsel keşifler aracılığı ile çocukların öğrenim süreçlerini teşvik etmeyi hedefleyen Mad Science ile beraber çocuklar yaşamış oldukları heyecan ile öğrendiklerini uzun süre unutmayacaklar.

Pozitif bilimler öğretim metodu olarak da bilinen bu yöntem 5 kıtadaki 25 ülkede yaklaşık olarak 6,5 milyondan fazla çocuğa ulaşmıştır. Program sırasında yapılmakta olan çalışmalar sayesinde çocuklar bilimi heyecan, şaşkınlık ve eğlence ile beraber öğrenmiş olurlar.

Mad Science ile Kalıpları Yıkın

Pek çok kişinin de bildiği gibi insanların bir konuyu öğrenmelerinin önünde yer alan en büyük engellerin başında düşünceleri gelir. O konu ile alakalı zihninde yer eden kalıplardan kurtulamayan kişiler ise kaç yaşına gelirlerse gelsinler fark etmez asla diledikleri şeyleri öğrenemezler. Mad Science ise bu konuda oluşabilecek olan sorunları önceden ortadan kaldırıyor.