ÖSYM tarafından uygulanacak olan Lisan Yerleştirme Sınavında (LYS) sorulacak olan açık uçlu sorularda yanlış doğruyu götürmüyor. Bu kapsamda uzmanlar açık uçlu soruların cevaplanması gerektiğini belirtiyorlar.
 
Konu ile ilgili olarak Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın aktardıklarına göre uzmanlar Lisans Yerleştirme Sınavına katılacak olan adaylara önerilerde bulundu.
 
MUTLAKA CEVAPLANDIRILMASI GEREKİYOR
 
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt Lisans Yerleştirme Sınavında sorulacak olan açık uçlu sorular hakkında öğrencilere önerilerde bulundu. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt açık uçlu soruların mutlaka cevaplandırılmasını istedi Çünkü açık uçlu sorularda yanlış cevabın doğru cevabı götürmeyeceğini belirtti.
 
Uğur Okulları rehberlik uzmanları da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uğur Okulları rehberlik uzmanları öğrencilerin sınavdaki açık uçlu soruları dikkatli bir şekilde analiz etmeleri gerektiğini belirtti. İLLÜZYON teriminin sorulduğu bir soruya İLÜZYON olarak kodlama yapıldığı takdirde öğrenci cevabı bildiği halde soruyu yanlış cevaplamış olacak dedi.
 
ARTI BİR ÖZELLİK KATACAK
 
Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Genbal da açıklamasında kodlama becerisi gelişen öğrencilerin açık uçlu sorularda başarılı olacağını ifade etti. Ayrıca Selahattin Genbal açık uçlu soruların artı bir özellik katacağını belirtti.